Emlakjet

Ankara Keçiören Satılık Ev

araması için 18,690 ilan bulundu
search
Keçiörencancel
Ankaracancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Keçiören Satılık Konut Tercihi Yapmak İsteyenlere İlçe Rehberi

Ev satın almadan önce tercih edeceğiniz bölge hakkında bilmek istediğiniz her şeyi Emlakjet sizler için araştırdı. Keçiören satılık konut almayı düşünenler için ilçenin genel özellikleri, iklimi, coğrafyası, tarihi, ulaşımı, ekonomisi ve konut satış piyasası hakkındaki bilgiler ile rehber niteliğindeki yazımız sizlerle. Ankara’nın metropol ilçelerinden biri olan Keçiören nüfusu ile Türkiye’nin ve Ankara’nın en büyük ikinci ilçesidir. 2017 yılı sayımlarına göre 909.787 kişi olan nüfusunun yüzde 50,96’sı kadın, yüzde 49,04’ü erkekten oluşmaktadır. 1966 yılında Altındağ ilçesinin bir mahallesi konumunda olan Keçiören, 1984 yılında ilçe statüsünde yükseltildi. Çubuk çayının iki bölüme ayırdığı ilçenin 51 mahallesi ve 11 semti bulunmaktadır. Toplam yüzölçümü 189 kilometrekare ve rakımı 960 metre olan ilçenin posta kodu 06310’dur. Keçiören satılık daire almayı düşünenler için çevresindeki diğer ilçeler;

 

  • Doğusunda Akyurt, Çubuk ilçeleri,
  • Güneydoğusunda Altındağ ve Pursaklar ilçeleri,
  • Güneyinde Çankaya ve Yenimahalle ilçesi,
  • Batısında Kazan ve Yenimahalle ilçesi,
  • Kuzeyinde Çubuk ve Kızılcahamam ilçesi yer almaktadır.

 

Keçiören Satılık Konut Arayanların Tercih Edebileceği Semt ve Mahalleleri

Ankara il merkezine 3 kilometre uzaklıkta olan ilçenin 11 semti;

 

  • İncirli,
  • Ufuktepe,
  • Aktepe,
  • Bağlum,
  • Etlik,
  • Dutluk,
  • Yükseltepe,
  • Piyangotepe,
  • Gazino,
  • Hacıkadın,
  • Mecidiye.

 

Keçiören ilçesinin mahalleleri; Çalseki Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi, Sarıbeyler Mahallesi, Gümüşdere Mahallesi, Hasköy Mahallesi, Ovacık Mahallesi, Kösrelik Mahallesi, Bağlum Güzelyurt Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Çaldıran Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Şenyuva Mahallesi, 23 Nisan Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Yakacık Mahallesi, Hisar Mahallesi, Emrah Mahallesi, Karargahtepe Mahallesi, Aktepe Mahallesi, Kafkas Mahallesi, Köşk Mahallesi, Çiçekli Mahallesi, Kalaba Mahallesi, Karakaya Mahallesi, Bademlik Mahallesi, Tepebaşı Mahallesi, Kamil Ocak Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi, Osmangazi Mahallesi, Yükseltepe Mahallesi, Basınevleri Mahallesi, Şefkat Mahallesi, Güçlükaya Mahallesi, Sancaktepe Mahallesi, Uyanış Mahallesi, Kavacık Subayevleri Mahallesi, Ufuktepe Mahallesi, Aşağı Eğlence Mahallesi, Atapark Mahallesi, Kuşcağız Mahallesi, Şenlik Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi, Yayla Mahallesi, Kanuni Mahallesi, Yayla Mahallesi, Ayvalı Mahallesi, Şehit Kubilay Mahallesi, İncirli Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Esertepe Mahallesi, Etlik Mahallesi, Pınarbaşı Mahallesi. En çok tercih edilen Ankara Keçiören satılık daireler Atapark Mahallesi ilanlarına ulaşmak için listeleme sayfamızdan mahalle filtreleme sistemini kullanabilirsiniz.

 

Keçiören Satılık Konut Araynlar İçin İlçenin İklimi

Keçiören ilçesi genel hatlarıyla Ankara’nın iklim ve coğrafi şekillerini taşımaktadır. Genellikle karasal iklim hüküm sürerken, Keçiören ilçesinin bulunduğu kuzey kesiminde Karadeniz bölgesinin yumuşak ve yağışlı iklimi görülmektedir. Yıllık sıcaklık değişikliği -24 derece ile 40 derece arasında değişmektedir. Gece ile gündüz arasında sıcaklık farkı fazladır. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük metrereoloji istasyonlarından biri yer almaktadır.

 

Keçiören Satılık Konut Arayanlar İçin İlçe Konut Piyasası

Ankara’nın başkent olmasıyla birlikte eski yıllarda bağ ve bahçeleri, üzüm ve armudu ile ünlü olan ilçede tarım alanları kısıtlı alanlara mahkum kalmıştır. Artan nüfus ile birlikte şehire otobüslerle daha da yaklaşmış olan halk bağ bahçe evlerinde yaz kış oturuma başlamıştır.  50’li yıllardan itibaren yeşil ve şirin sayfiye kenti manzarasından beton binalarla şehirleşme gerçekleşmiştir.

 

Emlakjet 2019 yılı Ocak ayı bölge raporu verilerine göre ilçede toplam 376.266 adet konut, 22.310 adet iş yeri bulunmaktadır. Konutlarda hane başına 3,3 kişi yaşamaktadır. Keçiören satılık konut arayanlar için ilçedeki konutların ortalama alanı 125 metrekare, ortalama birim fiyatı 1.551 TL ve ortalama geri dönüş yılı 21 olarak hesaplanmıştır. Konut tipine göre ortalama satış fiyatları

 

  • 1+1 75 metrekarelik daire ortalamas atış fiyatı 88.950 TL,
  • 2+1 95 metrekarelik daire ortalama satış fiyatı 121.030 TL,
  • 3+1 120  metrekarelik daire ortalama satış fiyatı 186.240 TL,
  • 4+1 165  metrekarelik daire ortalama satış fiyatı 316.800 TL’dir.

 

Hayalinizdeki evi kolaylıkla bulabilmek için emlakçıdan ya da sahibinden satılık daire Ankara Keçiören Tepebaşı Mahallesi ilanlarına listeleme sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

27 Aralık 2023

Keçiören Satılık Ev
19 Mayıs Mahallesi Satılık Ev23 Nisan Mahallesi Satılık EvAdnan Menderes Mahallesi Satılık EvAktepe Mahallesi Satılık EvAktepe Satılık EvAşağı Eğlence Mahallesi Satılık EvAtapark Mahallesi Satılık EvAyvalı Mahallesi Satılık EvBademlik Mahallesi Satılık EvBağlarbaşı Mahallesi Satılık EvBağlum Güzelyurt Mahallesi Satılık EvBağlum Satılık EvBasınevleri Mahallesi Satılık EvÇaldıran Mahallesi Satılık EvÇalseki Mahallesi Satılık EvÇiçekli Mahallesi Satılık EvEmrah Mahallesi Satılık EvEsertepe/Yayla Satılık EvEsertepe Mahallesi Satılık EvEtlik/İncirli Satılık EvEtlik Mahallesi Satılık EvGüçlükaya Mahallesi Satılık EvGümüşdere Mahallesi Satılık EvGüzelyurt Mahallesi Satılık EvHacıkadın Satılık EvHasköy Mahallesi Satılık EvHisar Mahallesi Satılık Evİncirli Mahallesi Satılık EvKafkas Mahallesi Satılık EvKalaba Mahallesi Satılık EvKalaba Satılık EvKamil Ocak Mahallesi Satılık EvKanuni Mahallesi Satılık EvKarakaya Mahallesi Satılık EvKarargahtepe Mahallesi Satılık EvKarşıyaka Mahallesi Satılık EvKavacık Subayevleri Mahallesi Satılık EvKösrelik Mahallesi Satılık EvKöşk Mahallesi Satılık EvKuşcağız Mahallesi Satılık EvMerkez Satılık EvOsmangazi Mahallesi Satılık EvOvacık Mahallesi Satılık EvPınarbaşı Mahallesi Satılık EvPınarbaşı Satılık EvSanatoryum Satılık EvSancaktepe Mahallesi Satılık EvSarıbeyler Mahallesi Satılık EvŞefkat Mahallesi Satılık EvŞehit Kubilay Mahallesi Satılık EvŞenlik/Güçlükaya Satılık EvŞenlik Mahallesi Satılık EvŞenyuva Mahallesi Satılık EvTepebaşı Mahallesi Satılık EvUfuktepe Mahallesi Satılık EvUfuktepe Satılık EvUyanış Mahallesi Satılık EvYakacık Mahallesi Satılık EvYayla Mahallesi Satılık EvYeşilöz Mahallesi Satılık EvYeşiltepe Mahallesi Satılık EvYükseltepe Mahallesi Satılık Ev
Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.