Emlakjet

Ankara Sincan Satılık Ev

araması için 3,460 ilan bulundu
search
Sincancancel
Ankaracancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Ankara Sincan Satılık Konut Arayışında Olanlar İçin İlçe Rehberi

Ankara Sincan satılık konut tercihinde bulunacaklar için, ilçeye dair tüm önemli bilgileri içeren bu yazıyı hazırladık. İlçenin coğrafi konumundan, emlak piyasasına kadar birçok konuya değindiğimiz bu yazıyı okuduktan sonra, aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulabileceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara ilinin, metropol ilçelerinden biri olan Sincan, 384 kilometrekarelik bir arazi üzerine kurulmuştur. Denizden ortalama yüksekliği ise yaklaşık olarak 855 metredir. İlçe, şehir merkezine 20 kilometre uzakta yer almaktadır. Güney, doğu ve güneydoğusunda Etimesgut, kuzey ve kuzeydoğusunda Yenimahalle, güneybatısında Polatlı ve kuzeybatısında Ayaş ilçeleri bulunmaktadır. Dağlık bir arazi üzerine kurulmuş olan ilçenin can suyu Sakarya Nehri’nin kollarından biri olan Ankara Çayı’ndan gelmektedir.

 

Ankara Sincan Satılık Konut Düşünenler İçin Nüfus Bilgisi

Dağlık araziler ile kuşatılmış olmasına rağmen Sincan, Ankara’nın en kalabalık altıncı ilçesidir. 2018 Yılı TÜİK Verilerine göre ilçede 518.893 kişi yaşamını devam ettirmektedir. Bu kişilerin 264.482’si erkek, geriye kalan 254.411’i kadındır. Bir başka şekilde söylemek gerekirse, ilçe nüfusunun %50.97’si erkek, %49.03’ü kadındır. Nüfusun cinsiyete göre dengeli bir şekilde dağıldığı Ankara Sincan da satılık daire arayışı bir hayli fazladır. 1983 yılında ilçe statüsüne kavuşan Sincan hem kent içinden hem de diğer şehirlerden göç almaktadır. Sürekli olarak artan ilçe nüfusu ile bölgenin canlı bir emlak piyasasına sahiptir.  Yüksek rekabet nedeniyle Sincan satılık daire tercih edeceklerin, karar alma süreçlerini hızlandırmaları gerekebilir.

 

Ankara Sincan Satılık Konut Tercih Edecekler İçin İlçenin Ekonomisi

Hemen her türlü üretim faaliyetinin geliştiği ilçede hizmet sektörü, diğerlerine oranla bir adım öndedir. Civardaki ilçelerin, beldelerin ve köylerin ihtiyaçları Sincan’ın merkezinden karşılanmaktadır. Özellikle ilçede yer alan mobilya mağazaları, giyim, tekstil firmaları ve gıda hizmetleri sunan işletmeler oldukça işlektir. Tarih boyunca, İpek Yolu’na yakın olduğu için canlı bir ticari hayata sahip olmuş Sincan’da, tarım ve hayvancılık da gelişmiştir. Ayrıca ilçede bulunan sanayi tesisleri ve kombinalar, yerel halk için büyük bir istihdam potansiyeli yaratmaktadır. Ankara Sincanda satılık daire düşünenler, esasında gelişmiş ekonomik olanakları ve ciddi istihdam potansiyeli ile metropol bir ilçeyi tercih etmiş olacaklardır.

 

Mahalle Bilgisi

Ankara Sincan Satılık Konut arayışında olanlar Sincan’ın 57 mahallesinden birini tercih edebilirler. İlçe merkezine bağlı 55 mahalle vardır. Temelli ve Yenikent ise ilçeye bağlı iki dış kenttir. Sahibinden satılık daire Ankara Sincan Yenikent ilanlarına göz atan veya bölgeden bir ev satın almak isteyenler, ilçe merkezine bir hayli uzak olacaklarının farkında olmalıdırlar. Tüm bunların dışında Sincan’da nüfusun ağırlıklı olarak, on mahallede toplandığını söyleyebiliriz. Eğer Sincan satılık daire tercihinde bulunacaksanız, bu mahalleler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz:

 

  • Pınarbaşı Mahallesi
  • Maraşal Çakmak Mahallesi
  • Malazgirt Mahallesi
  • Tandoğan Mahallesi
  • Selçuklu Mahallesi
  • Plevne Mahallesi
  • Mustafa Kemal Mahallesi
  • Akşemsettin Mahallesi
  • Atatürk Mahallesi
  • Osmanlı Mahallesi

 

Ankara Sincan Satılık Konut Fiyat Bilgisi

EmlakJet Bölge Raporu Verilerine göre, ilçede toplam 200.619 adet konut bulunmaktadır. Bu konutlarda, hane başına düşen kişi sayısı 3,55 olarak hesaplanmıştır. İlçedeki bir evin ortalama kullanım alanı 120 metrekare olup, metrekare başına düşen birim fiyat 1.323 Türk Lirası’dır. Buna göre, Ankara Sincanda satılık daire almak isteyen bir kişi ortalama 158.760 Türk Lirası harcayacaktır ve bu ev ortalama 21 yıl sonra geri dönüşünü sağlamış olacaktır. Elbette, daire fiyatları konut tipine göre farklılık göstermektedir. Örneğin Sincan da satılık 4+1 5+1 daireler, bahsi geçen ortalama bedelden çok daha fazla fiyata satışa sunulmaktadırlar. Ev tipine göre, konut fiyatları aşağıdaki gibidir:

 

  • 1+1, 65 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama 103.155 Türk Lirası
  • 2+1, 90 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama 110.250 Türk Lirası
  • 3+1, 120 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama 159.600 Türk Lirası
  • 4+1, 160 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama 239.360 Türk Lirası
  • 5+1, 196 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama 224.420 Türk Lirası

  

Eğer Ankara Sincan Satılık Konut arayışınız hala devam ediyorsa, size en yakın emlakçıya danışabilir veya sahibinden satılık daire Ankara Sincan Yenikent gibi ilanların da yer aldığı ElmakJet listeleme sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

18 Nisan 2024

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Sincan Satılık Ev
29 Ekim Mahallesi Satılık EvAdalet Mahallesi Satılık EvAhi Evran Mahallesi Satılık EvAhi Evran OSB Mahallesi Satılık EvAkçaören Mahallesi Satılık EvAkşemsettin Mahallesi Satılık EvAlagöz Mahallesi Satılık EvAlcı Mahallesi Satılık EvAlcı OSB Mahallesi Satılık EvAnayurt Mahallesi Satılık EvAndiçen Mahallesi Satılık EvAtatürk Mahallesi Satılık EvBacı Mahallesi Satılık EvBeyobası Mahallesi Satılık EvCumhuriyet Mahallesi Satılık EvÇiçektepe Mahallesi Satılık EvÇoğlu Mahallesi Satılık EvÇokören Mahallesi Satılık EvErkeksu Mahallesi Satılık EvErtuğrulgazi Mahallesi Satılık EvEsenler Mahallesi Satılık EvFatih Mahallesi Satılık EvFatih Satılık EvFevzi Çakmak Mahallesi Satılık EvGazi Mahallesi Satılık EvGazi Osmanpaşa Mahallesi Satılık EvGirmeç Mahallesi Satılık EvGökçek Mahallesi Satılık EvHisarlıkaya Mahallesi Satılık EvHürriyet Mahallesi Satılık Evİlyakut Mahallesi Satılık Evİncirlik Mahallesi Satılık Evİstasyon Mahallesi Satılık Evİstiklal Mahallesi Satılık EvKesiktaş Mahallesi Satılık EvMalazgirt Mahallesi Satılık EvMalıköy Anadolu OSB Mahallesi Satılık EvMalıköy Başkent OSB Mahallesi Satılık EvMalıköy Dökümcüler OSB Mahallesi Satılık EvMalıköy Mahallesi Satılık EvMareşal Çakmak Mahallesi Satılık EvMenderes Mahallesi Satılık EvMevlana Mahallesi Satılık EvMustafa Kemal Mahallesi Satılık EvMülk Mahallesi Satılık EvOsmaniye Mahallesi Satılık EvOsmanlı Mahallesi Satılık EvPınarbaşı Mahallesi Satılık EvPlevne Mahallesi Satılık EvPolatlar Mahallesi Satılık EvSaraycık Mahallesi Satılık EvSelçuklu Mahallesi Satılık EvSincan Satılık EvTandoğan Mahallesi Satılık EvTatlar Mahallesi Satılık EvTemelli Satılık EvTörekent Mahallesi Satılık EvTürkobası Mahallesi Satılık EvUlubatlı Hasan Mahallesi Satılık EvÜcret Mahallesi Satılık EvYeniçimşit Mahallesi Satılık EvYenihisar Mahallesi Satılık EvYenikayı Mahallesi Satılık EvYenikent Satılık EvYenipeçenek Mahallesi Satılık EvYunus Emre Mahallesi Satılık Ev
Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.