Savaştepe satılık konut arayan kişiler için bölgenin nüfusu, ekonomisi, coğrafyası gibi kilit bilgileri içeren bu yazıda ilçe hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacaksınız. Öncelikle Savaştepe ilçesi, Marmara Bölgesi'nin güneyinde yer alır ve Balıkesir iline bağlıdır. İzmir ve İstanbul illeri arasındaki bağlantıyı sağladığı için Bandırma feribot hattına bağlı olarak bir köprü görevi üstlenen tampon bir bölgedir. Yüz ölçümü 430 km2'dir ve denizden yüksekliği 253 metredir. Oldukça engebeli bir araziye kurulmuştur. Savaştepe'nin kuzey ve doğu tarafları özellikle dağlık bir alandır. Güneybatıda ise (özellikle Yeşilhisar Ovası ve Sarıbeyler Ovası'nda) topraklar verimlidir.
Ege Denizi'ne ve sahillerine yakın olduğu için aynı zamanda turistik olarak da bir geçit görevi görür. Balıkesir Savaştepe satılık ev arayan insanlar için önemli olabilecek bir diğer bilgi de ilçenin etrafındaki merkezî yerlere olan uzaklığıdır. Bu bölgeler ve ilçeye olan uzaklıkları aşağıdaki listede sıralanmıştır:
İzmir iline 176 kilometre uzaklıktadır.
İstanbul iline 347 kilometre uzaklıktadır.
Ankara iline 600 kilometre uzaklıktadır.
Batısında bulunan İvrindi ilçesine 40 kilometre uzaklıktadır.
Doğusunda bulunan Bigadiç ilçesine 96 kilometre uzaklıktadır.
Kuzeyinde bulunan Balıkesir merkezine 49 kilometre uzaklıktadır.
Güneyinde bulunan Soma ilçesine 28 kilometre uzaklıktadır.
Savaştepe ilçesi, Ege ve Marmara Bölgesi iklimleri altındadır. Bu da kış aylarının yağışlı ve soğuk geçerken yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçmesi demektir. Savaştepe'de birçok çeşitte bitki bulunmaktadır. Çam ve meşe ağaçları çoğunluktadır. Ancak genel olarak maki bitki örtüsü hakimdir.
2018 yılında yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, Savaştepe ilçesinde 18.243 kişi yaşamaktadır. Bu kişilerin %50,20'si kadın iken geriye kalan %49,80'ini erkek nüfus oluşturmaktadır. İlçede yaşayan bu insanların geçimi, büyük bir çoğunlukla tarım ve hayvancılık ile karşılanmaktadır.
Sanayi bakımından, ilçede iki tane un fabrikası ve 11 tane mandıra bulunmaktadır. Bölgedeki çiftçilerin gelir düzeyi Türkiye ortalamasının altındadır çünkü araziler genellikle küçük parçalıdır ve dağınık bir alana yayılmıştır. Ancak kurulan küçük sanayi alanları faaliyet göstermekte olup gelişmektedir. İlçe içerisinde ayrıca arıcılık da yapılmaktadır.
Son yıllarda meyveciliğe oldukça önem verilmiştir. Belediye de ilçe sakinlerde modern meyve yetiştiriciliği hususunda konferans ve seminerler vererek insanları bilinçlendirmektedir. Bahsedilen ekonomik sektörler dışında, Savaştepe'de Türkiye genelinde meşhur olan Mihaliç kelle peyniri yapılmaktadır. Peynirin daha geniş kitlelere yayılması için her sene düzenli olarak peynir festivali organize edilmektedir. Bu festivaller sırasında yağlı pehlivan güreşleri ve halk konserleri de yapılmaktadır.
Eğer Savaştepe satılık konut arıyorsanız düşünmeniz gereken önemli bir husus da ilçenin turizmidir. Turizm, bölgenin ekonomik döngüsüne oldukça hizmet eden bir başka sektördür. İlçede peri bacaları ve şifa kaplıcaları da bulunmaktadır. Bu tip doğal ve tarihî güzellikler aşağıdaki listede sıralanmıştır:
Sazlıdere Höyüğü: Tunç Çağı'na aittir.
Keresai Antik Kenti: Halkapınar'da olup ilçenin merkezine yalnızca iki kilometre doğuda bulunmaktadır.
Karacalar Köyü Mustafa Kangal İlkokulu: Bölgenin Yunan işgalinden kurtarılması için büyük mücadele vermiş Hacı Mustafa Kangal tarafından yaptırılmış bu ilkokul, Cumhuriyet tarihinde hayır amaçlı yaptırılmış ilk okul binası olma özelliğini taşır.
Savaştepe Pamukçu Kaplıcaları: İlçede bulunan bir diğer kaplıca olan Kiraz Kaplıcası gibi, bu kaplıca da şifalıdır.
Savaştepe Peri Bacaları: Kapadokya kadar güçlü olmamakla beraber, ilçe merkezine dört kilometre uzaklıkta bulunan Su Çıktı, Yağcılar, Maden Mezarı ve Karaçam bölgelerinde bolca görülebilmektedir.
Anıt Ağaçlar
Yazören Mağarası
Balıkesir Savaştepe satılık müstakil ev arayışındaysanız bölgedeki emlakçılara veya Emlakjet.com sitesi üzerindeki listeleme sayfalarına uğramayı unutmayın.