Sındırgı satılık konut düşünen okuyucularımıza yardımcı olmak için bu yazıyı hazırladık. Sındırgı, Balıkesir’in bir ilçesidir. Bölge tarihi oldukça eskilere uzanır. Milattan Önce 6. Yy’de Persler bölgeye ev sahipliği yapmışlardır. Daha sonra İran İmparatorluğu, Bergama Krallığı, Romalılar ve Bizanslılar burada hüküm sürmüşlerdir. Selçuklularla beraber bölge Türk hakimiyetine girmiştir. Ardından bölge Karesi Beyliği ve daha sonra Osmanlı Devleti hakimiyetine girmiştir. Bölgeye 1884 senesinde belediye kurulmuştur. Sındırgı, 1913’te Bigatiç ilçesinden ayrılarak ilçe konumuna kavuşmuştur. 1920 yılında ilçe Yunan işgaline uğramıştır. 03 Eylül 1922 tarihinde bölge Yunan işgalinden arınmıştır. Bu tarih bölge halkı tarafından resmi kurtuluş günü sayılmıştır.
İlçenin yüzölçümü 1.387 kilometrekaredir. Bölge bu yüzölçümü ile Balıkesir’in en büyük 2. ilçesidir. Rakımı 228 metre dolaylarındadır. İl merkezine yaklaşık 63 kilometre uzaklıktadır. İlin güneydoğusunda bulunur. İlçenin kuzey tarafında Dursunbey ilçesi, güney ve güneybatı tarafında Manisa ve doğu tarafında Kütahya illeri yer alır. Bölge dağlık ve engebeli bir arazi üzerindedir. İlçenin dağlık ile ormanlık alanlarının aşağıları ve Simav Çayı yakınları düzlüklerden oluşur. Bölgenin doğusunda Alaçam Dağları, batısında Kazan ve Davulla Dağları, güneyinde Kazan Dağları ile Sidan Dağı bulunur. İlçe topraklarının yarısını ormanlık alanlar oluşturur. Geriye kalan kısımları sırasıyla tarıma elverişli alanlar, dağlık ve kıraç arazi, çayır mera ve sulu tarım arazileridir. Ilıcalı Çayı, Simav Çatı ve Cüneyt Çayı ilçedeki akarsulardır. Bölge karasal iklim tipine sahiptir. Kış ayları serin ve yağışlı, yaz ayları sıcak ve kuraktır. Siz de Sındırgı toki satılık daire arayışı içindeyseniz ilgili ilanlara sitemizden bakabilirsiniz.
Şubat 2019 Türkiye İstatistik Kurumunun raporuna göre ilçenin 2018 senesine ait nüfusu 33.924’dür. Bu nüfusun %48,18’i erkek ve %51,82’si kadındır. İlçenin nüfusu eşit cinsiyet dağılımı gösterir. Sındırgı’nın 2017 yılı nüfusu ise 33.753 kişiden oluşur. Bölge nüfusu bir yıl içerisinde küçük bir artış göstermiştir. İlçenin yıllık nüfus artış oranı %0,51’dir. Nüfus yoğunluğu yani kilometrekareye düşen insan sayısı 24’tür. İlçenin toplam 74 mahallesi vardır. Bu mahallerden en yüksek nüfuslu olanları; Camicedit Mahallesi, Çavdaroğlu Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Camikebir Mahallesi ve Yüreğil Mahallesidir. En düşük nüfusa sahip mahalleler ise; Çaltılı Mahallesi, Danaçayır Mahallesi, Çayır Mahallesi, Pelitören Mahallesi ve Ormaniçi mahallesidir. Siz de bu ilçede yaşamayı düşünüyorsanız Sındırgı satılık müstakil ev ya da daire ilanlarına listeleme sayfalarımız aracılığı ile ulaşabilirsiniz.
2019 EmlakJet bölge raporu verilerine göre ilçedeki toplam konut sayısı 25.225’tir. Konut başına düşen kişi sayısı 2,93’tür. Toplam işyeri sayısı ise 2.078’dir. Bölgedeki evlerin alanları ortalama 100 metrekare olarak karşımıza çıkar. Sındırgı satılık konut fiyatları 187.700 Türk Lirasıdır. Evlerin ortalama birim fiyatları 1.877 Türk Lirasıdır. Ortalama geri dönüş süreleri ise 36’dır. Bu da ilçedeki satılık konutların kira yoluyla kendi paralarını çıkarma süresinin ortalama 36 yıl sürüdüğü anlamına gelir.
Ev almaya kararlıysanız ve bütçenizi belirlediyseniz önünüzde hiçbir engel yok. EmlakJet aracılığı ile ev ilanlarına hemen ulaşabilirsiniz. İstediğiniz kriterlere sahip olan evleri incelemek için Sındırgı da sahibinden satılık ev ya da emlakçıdan satılık ev ilanlarına listeleme sayfalarımız üzerinden göz atabilirsiniz.
Size daha iyi hizmet sunmak için çerezler kullanıyoruz. emlakjet.com`u kullanarak çerezlere izin veriyorsunuz.
Emlakjet bir iLAB Ventures iştirakıdır.