Göynük satılık konut arayan kişiler dahilinde konut arayan her kişinin bölge hakkında bilmesi gereken bilgilere bu yazımızda yer verdik. Konut arama süreci içerisinde düşünülen ilçenin ekonomik durumunun, nüfus özelliklerinin, coğrafi karakteristiklerinin ve bu gibi benzer önemli noktalar hakkında bilgi sahibi olmak, konut araştırma sürecini çok daha kolaylaştırmaktadır. Bu süreçte daha emin adımlar atabilmek için, bu yazımızda Hizan ilçesi hakkında daha çok fikir sahibi olacaksınız.
Öncelikle Göynük ilçesi, Karadeniz Bölgesi sınırları içerisinde kalan Bolu ilinin güneybatı yönünde kalmaktadır. Oldukça tarihî özelliğe sahiptir. 1900'lerin başlarından kalma eski Türk evleri, bu özelliğin getirilerinden bir tanesidir. Tarihî mirası dışında ilçenin ünlü olduğu başka şeyler de vardır. Bunlar arasında uğut marmeladı, tokalı örtü, şeker fasulyesi ve tahta oymacılık eserler vardır.
Göynük ilçesinin toplam yüz ölçümü 1.362 km2'dir ve denizden yüksekliği 750 metre olarak ölçülmüştür. Bolu il merkezine 98 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İlçenin etrafında bulunan komşu iller aşağıdaki listede sıralanmıştır:
Bilecik,
Eskişehir,
Ankara,
Sakarya.
İlçe boyunca birçok yayla sıralanmış haldedir. Bu yaylalardan en önemlileri Çubuk Yaylası, Arıkçayırı Yaylası, Bulanık Yaylası ve Değirmenözü Yaylası'dır. İlçe içerisinde dik yamaçlar arasında kalan bir vadide Çatak Sıcak Su Kaynağı bulunur. Bu su kaynağının romatizma ve siyatik gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmektedir. Aynı su kaynağı etrafta görülen kalıntılardan anlaşılacağı üzere zamanında Romalılar tarafından da kullanılmıştır.
Doğal hayatı korumak amacıyla yaban hayatını geliştirme sahası kurulmuştur. Saha, yani Göynük Kapıdağı Ormanı, geyik, karaca gibi yabani hayvanları korumak için oluşturulmuştur. Bolu Göynük satılık daire arayanlar için İlçenin doğu tarafında bulunan ve denizden 820 metre yükseklikte olan Sünnet Gölü, ilçenin kuzey yönünden 11 kilometre içeride kalan ve heyelan sonucunda oluşan Çubuk Gölü, Bölücekova Köyü'nde bulunan şelale ve kanyon hem bölgenin ilginç coğrafi özelliklerindendir hem de her yıl bol miktarda turist çekmektedir. Bu durum, Bolu Göynük satılık konut arayan kişilerin de ilgisini çekebilmektedir.
Bolu ve Abant etrafındaki deprem üs merkezlerinin etkisi altındadır. Deprem haritasına bakıldığında ilçenin ikinci dereceden tehlikeli bir bölge olduğu görülecektir. Benzer bir şekilde dik yamaçlardan da kayalar düşebilir. Göynük ilçesinin çoğunluğu İç Anadolu Bölgesi'ne ait bir iklim gösterir. Ancak Karadeniz iklimi altında olan bölümler de vardır. Bolu şehrinin güney tarafında, kuzey tarafına göre daha fazla yağış görülür. Bu yağışlar ilçede yarısından fazlası olmak üzere ilkbahar ve kış mevsimlerinde düşmektedir. Kış mevsimindeki yağışlar Göynük özelinde kar yağışı olarak görülmektedir.
Türkiye'de ve İç Anadolu Bölgesi'ne yakın çoğu ilçe gibi, Göynük ilçesinde de insanlar geçimlerini tarım ve hayvancılık sektörlerinden kazanmaktadır. Önceki zamanlarda çoğunlukla el tezgahında el dokuma, bez ve kumaş dokuma yapıldığı görülse bile son zamanlarda bütün önemini kaybetmiş haldedir. Kılavuzlar Köyü içerisinde tahta oymacılığı, bugüne kadar yaşayabilmiş el sanatlarından biridir. Çatacık Köyü mermer ve alçı taşı sahasıdır. Buna uygun işletmeler bölgede vardır.
Bolu Göynük sahibinden satılık ev arayışlarınızda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bölgedeki emlakçılara uğramayı unutmayınız.