Emlakjet

İzmir Karaburun Satılık Ev

araması için 152 ilan bulundu
search
Karaburuncancel
İzmircancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Karaburun Satılık Konut Tercih Edeceklere İlçe Bilgisi 

Karaburun satılık konut düşünenler için, ilçeyi daha yakından tanımalarına olanak sağlayacak bu yazıyı hazırladık. Ege’nin incisi İzmir’in bir ilçesi olan Karaburun, kendi ismini taşıyan bir yarımada üzerine kurulmuştur.  İlçe 447 kilometrekarelik bir arazi üzerine kurulmuştur ve yüzölçümü bakımından kentin en küçük ilçesidir. Karaburun’un denizden yüksekliği, bir başka deyişle rakımı, 50 metre ve civarındadır. Kent merkezinden ise 106 kilometre uzakta yer almaktadır. Foça, Küçükbahçe ve Çeşme ilçeleri ile komşudur. İlçe merkezi, Kaza , İskele, Burgaz Arkası ve Bodrum isimlerini taşıyan dört ana kesimden oluşmaktadır.  İskele, ilçenin sosyalleşme alanlarından biridir. Küçük dükkanların bulunduğu, bir mesire alanına andıran Kordon Boyu burada yer almaktadır. Yerel halk ve ilçeye gelen turistler, bu sahil yolu boyunca yürüyüşler yapmaktadır. 

 

Karaburun Satılık Konut Düşünenlere İlçenin Ekonomisi 

Karaburun satılık daire arayanlar, ilçenin ekonomik durumu hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirler. İlçede tarım ve hayvancılık temel geçim kaynaklarındadır. Karaburun’da yetiştirilen enginar sebzesi oldukça meşhurdur ve iç pazarın ihtiyacını karşılaşmak üzere İzmir ve çevre kentlere gönderilmektedir. İlçede ayrıca üzüm, nergis, nar ve badem de yetiştirilmektedir. Özellikle badem, ekonomik getirisi yüksek olan bir meyve olarak ön plana çıkmaktadır. Yerel halkın ekonomik uğraşlarından biri de balıkçılık üzerinedir. Kalamar, , ıstakoz, kefal gibi besin değeri yüksek balıklar olta ya da ağ ile avlanmaktadır. Son olarak Karaburun, yerli turistler tarafından tercih edilen bir turizm beldesidir. Uzun sahilleri,  parlak beyaz kumları ile Karaburun, huzurlu bir deniz tatili tercih edenlerin ana adreslerinden biridir. Bu sebeple İzmir Karaburun satılık yazlık arayanların sayısı bir hayli fazladır. 

 

Karaburun Satılık Konut Mahalle Bilgisi 

01 Şubat 2019 Tarihli TÜİK Raporu’na göre, ilçenin nüfusu 10.603 kişiden oluşmaktadır. Bu kişilerin %48.23’ü kadın, geriye kalan %51.77’si ise erkektir. Yaz aylarında, ilçe popülasyonu iki katına çıkmaktadır. Karaburun, 13 köy ve bir beldeden oluşmaktadır. Karaburun satılık ev tercihinde bulunacaklar, aşağıda yer alan bölgenin en gelişmiş on mahallesinden birini seçebilirler:

 

  • Mordoğan Mahallesi 
  • İskele Mahallesi
  • Merkez Mahallesi
  • Küçükbahçe Mahallesi
  • Eğlenhoca Mahallesi
  • Kösedere Mahallesi
  • Tepeboz Mahallesi
  • Saip Mahallesi
  • Anbarseki Mahallesi 
  • Bozköy Mahallesi
  • İnecik Mahallesi 

 

Listenin son sırasında yer alan İnecik Mahallesinin nüfusu yaklaşık 170 kişiden oluşmaktadır. Burada yaşayanların büyük bir kısmı tarımla uğraşmakta ve sakin bir hayat sürdürmektedir. Eğer siz de bahçenizde kendi sebze ve meyvelerinizi yetiştirmek, daha sonrasında da soluğu denizde almak isterseniz Karaburun İnecik köyü satılık ev düşünebilirsiniz. 

 

Karaburun Satılık Konut Fiyat Bilgisi 

EmlakJet Bölge Raporu’na göre,  ilçede toplan 17.490 adet konut bulunmaktadır. Konut başına düşen kişi sayısı ise 2.74 olarak hesaplanmıştır. Karaburun’da satılık evler ortalama 120 metrekarelik kullanım alanına sahiptir ve metrekare başına düşen ortalama birim fiyat 3.564 Türk Lirasıdır. Dolayısı ile, İzmir Karaburun satılık daire arayışındaki bir kişinin yaklaşık 427.680 Türk Lirası ödemeye hazır olması gerekmektedir.  Ancak bahsi geçen ortalama rakam, konut tipinden etkilenmektedir. Konut tipine göre, ev bedelleri aşağıdaki gibi değişmektedir: 

 

  • 2+1, 90 metrekarelik kullanım alanına sahip bir daire 333.090  Türk Lirası
  • 3+1, 120  metrekarelik kullanım alanına sahip bir daire 408.120 Türk Lirası

 

Eğer emlakçıdan veya sahibinden Karaburun satılık konut arayışınızı mutlu sonla bitirmek isterseniz, ilçede yer alan emlakçılara başvurabilir veya çok çeşitli ilanların yer aldığı EmlakJet listeleme sayfalarına göz atabilirsiniz. 

Karaburun Satılık Ev

İzmir'in doğal güzellikleri ile ünlü ilçesi Karaburun, satılık ev seçenekleri ile sakin ve deniz kenarında bir yaşam sunmaktadır. Genellikle taş yapıları ve geleneksel mimariyi yansıtan evler, geniş bahçeler ve deniz manzarası ile dikkat çekmektedir. Karaburun'un plajları, doğal güzellikleri ve huzur veren atmosferi, evde yaşamı daha da keyifli hale getirmektedir.

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.