Emlakjet

İzmir Karşıyaka Satılık Ev

araması için 11,788 ilan bulundu
search
Karşıyakacancel
İzmircancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Karşıyaka Satılık Konut Arayanlar İçin Yol Gösterici İlçe Rehberi

Emlakjet.com yeni bir ev sahibi olmak isteyenlere binlerce ilanın içinden en uygununu kolaylıkla bulabilmesi için binlerce kişiye yardımcı olmaya devam ediyor. Karşıyaka satılık konut arayışında olanlar için aradıkları evi bulmadan önce ilçe hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olabileceği rehberimiz sizlerle buluşuyor.

 

İzmir Körfezi’nin kuzey kıyısında kalan İzmir’in en popüler ilçelerinden birisidir. Türkiye’nin en gelişmiş 7. ilçesi konumunda bulunmakta olan Karşıyaka, deniz ile şehir dokusunun bütünleştiği bir  yerdir. Karşıyaka adı ise yerleşim alanı olarak İzmir şehir merkezinin tam karşısında bulunmasından dolayı verilmiştir. 1874 yılında İzmir’den vapur seferleri başlaması ile birlikte gelişmeye başladığı bilinmektedir. Karşıyaka satılık konut arayanlar için ilçenin çevresindeki diğer ilçeler şunlardır;

 

  • Kuzeyinde Menemen,
  • Güneyinde Ege Denizi ve Bornova,
  • Batısında Çiğli,
  • Doğusunda Bayraklı ilçeleri ile komşudur. 

 

Toplam yüzölçümü 495 kilometrekare olan ilçenin posta kodu 35520’dir. 2018 yılı verilerine göre nüfusu 344.140 kişidir. Bu nüfusun yüzde 53,12’si kadın, yüzde 46,88’i erkekten oluşur. Karşıyaka satılık daire almayı düşünenler için ilçede İzban ve Karşıyaka tramvayı ile demiryolu ulaşımı sağlanmaktadır. Karşıyaka Vapur İskelesi ile şehrin çeşitli noktalarına vapur seferleri hizmet vermektedir. İlçe içinde belediye otobüsleri, minibüs, dolmuş ve taksiler ile ulaşım imkanı bulunmaktadır. 

 

Karşıyaka Satılık Konut Alacakların Tercih Edebileceği Mahalleleri

1954 yılından itibaren müstakil ilçe statüsünde bulunan Karşıyaka’da satılık daire arayabileceğiniz toplam 27 adet mahalle bulunmaktadır. Bunlar; Bahçelievler Mahallesi, Mavişehir Mahallesi, Bahariye Mahallesi, Alaybey Mahallesi, Aksoy Mahallesi, Bostanlı Mahallesi, Atakent Mahallesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, Yamanlar Mahallesi, Tuna Mahallesi, Yalı Mahallesi, Şemikler Mahallesi, Bahriye Üçok Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Örnekköy Mahallesi, Mustafa Kemal Mahallesi, Demirköprü Mahallesi, Fikri Altay Mahallesi, İmbatlı Mahallesi, Latife Hanım Mahallesi, Sancaklı Mahallesi, Tersane Mahallesi, İnönü Mahallesi, Goncalar Mahallesi, Nergiz Mahallesi, Donanmacı Mahallesi, Dedebaşı Mahallesi. İlçe içerisinde en çok tercih edilen bölgelerden biri olan satılık daire İzmir Karşıyaka Bostanlı mahallesi ilanları için listeleme sayfamızı detaylıca inceleyebilirsiniz.

 

Karşıyaka Satılık Konut Arayanlar İçin İlçenin Konut Satış Piyasası

Emlakjet Bölge Raporu 2019 yılı Mart ayı verilerine göre ilçede toplam 167.657 adet konut bulunmakta ve bu konutlarda hane başına 2,71 kişi yaşamaktadır. Karşıyaka satılık konut arayışında olanlar için konut satış piyasasında ortalama alan 120 metrekare, ortalama birim satış fiyatı 3.447 TL’dir. Konutların geri dönüş süresi ise 21 yıl olarak hesaplanmıştır.

 

İzmir’in metropol ilçelerinden biri olan Karşıyaka, günümüzde çok katlı lüks konut projelerinin ve villa tipi sitelerin oldukça yaygın olduğu bir bölge konumundadır. Tercih edeceğiniz evin İzmir Karşıyaka deniz manzaralı satılık daire olması, sahip olduğu site ve daire özelliklerine göre fiyatlarda değişiklik gösterebilmektedir. 

 

Konut tipine göre konut satış fiyatları şu şekildedir;

 

  • 1+1 60 metrekare daire satış fiyatı ortalama 243.720 TL,
  • 2+1 95 metrekare daire satış fiyatı ortalama 321.575 TL,
  • 3+1 135 metrekare daire satış fiyatı ortalama 456.840 TL,
  • 4+1 194 metrekare daire satış fiyatı ortalama 703.638 TL’dir. 

 

Karşıyaka Satılık Konut Arayanların Tercih Edebileceği Güncel Konut Projeleri

 

  • Soyak, Soyak Siesta 3
  • Soyak, Soyak Siesta Blue
  • Mopsan İnşaat – Esbaş İnşaat, Karşıyaka 360
  • Soyak, Soyak Siesta O2
  • Onag Yapı, Arkadya Evleri
  • Biva Mimarlık, Biva 17
  • Kumko Yapı, Varyant Tower Bornova
  • Soyak, Soyak Mavişehir Optimus
  • Kumko Yapı, Varyant Plus
  • Soyak, Soyak Siesta Oxygen
  • Yücesoy Mühendislik, Park Yücesoy Karşıyaka

 

Sizde hayalinizdeki evi rahatlıkla bulabilmek için bölgedeki en güvenilir emlakçılardan ya da sahibinden satılık daire İzmir Karşıyaka Bahçelievler Mahallesi ilanları gibi tüm ilanlara listeleme sayfamızı ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

27 Aralık 2023

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.