Emlakjet

İzmir Urla Satılık Ev

araması için 11,813 ilan bulundu
search
Urlacancel
İzmircancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Urla Satılık Konut Bakanlara İlçe Rehberi

Urla satılık konut tercih edecekler için, ilçe hakkında önemli bilgileri bir araya getirdiğimiz bu yazıyı hazırladık. Yazıyı okuduktan sonra, aklınıza takılan soruların cevaplarına ulaşacak ve hayallerinizdeki eve bir adım daha yaklaşacaksınız. Haydi gelin, İzmir’in en güzel ilçelerinden birini birlikte daha yakından tanıyalım. Urla, kent merkezinden 35 kilometre uzakta yer alan bir sahil yerleşimidir. İlçe, doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında ise Karaburun ile komudur. Ayrıca kuzey ve güney kısımlar Ege Denizi ile çevrilidir. İlçenin toplam yüzölçümü 739 kilometrekaredir. Denizden yüksekliği ise sadece 50 metredir. Oldukça engebeli bir arazi yapısına sahip olan Urla ilçesinin, bilinen ilk ismi Klizman’dır. İlçenin ismini nereden aldığı tam olarak bilinmezken, Latince ve Rumca’da klizman bataklık ve sazlık anlamına gelmektedir. 

 

Urla Satılık Konut Arayanlara İlçenin Ekonomik Yapısı 

Özellikle şehir dışından gelerek Urla satılık daire tercihinde bulunacaklar, ilçenin ekonomik durumu hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Urla, İzmir’in gayri safi milli hasılaya en çok katkıda bulunan on dokuzuncu ilçesidir. Bölge halkının büyük bir bölümü tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Süs bitkileri yetiştirmek,  narenciye, üzüm ve zeytin üretmek son derece yaygındır. Ayrıca son dönemlerde bölgede, seracılık da büyük bir atılım göstermiştir. İlçedeki hakim ekonomik faaliyetlerden biri de turizmdir. Yerli ve yabancı turistin çok sık tercih ettiği mekanlardan biri olan ilçenin yaz aylarında nüfusu neredeyse iki katına çıkmaktadır. Ancak parlak beyaz kumlu plajları ve sakin denizi ile Urla bu ilgiyi son derece hak etmektedir. Bu sebeple Urla satılık yazlık tercihinde bulunanların sayısı da bir hayli fazladır. 

 

Urla Satılık Konut Fiyat Bilgisi 

Eğer Urla satılık konut arayışınızı bir adım ileriye götürmek isterseniz, ilçede yer alan emlakçılar ile iletişime geçebilir veya çok çeşitli ilanların yer aldığı EmlakJet listeleme sayfalarını inceleyebilirsiniz. EmlakJet Bölge Raporu’ndan alınan bilgilere göre, ilçede toplam 52.900 konut vardır ve bir konutta yaklaşık 3.07 kişi yaşamını sürdürmektedir. İzmir Urla’da satılık evler ortalama 166 metrekarelik kullanım alanına sahiptir ve metrekare başına düşen ortalama birim fiyat 5062 Türk Lirası’dır. Dolayısı ile Urla satılık daire tercih edeceklerin yaklaşık 840.292 Türk Lirası’nı gözden çıkarması gerekecektir. Konut tipine göre, ev bedelleri aşağıdaki gibi değişmektedir :

 

  • 1+1, 55  metrekarelik kullanım alanına sahip bir daire 279.840 Türk Lirası 
  • 2+1, 90 metrekarelik kullanım alanına sahip bir daire 404.200  Türk Lirası
  • 3+1, 140   metrekarelik kullanım alanına sahip bir daire 705.600  Türk Lirası
  • 4+1, 185 metrekarelik kullanım alanına sahip bir daire 947.940 Türk Lirası 

 

Urla Satılık Konut Tercih Edeceklere Mahalle Bilgisi

01 Şubat 2019 Tarihli TÜİK Raporu’na göre ilçede, 66.360 kişi ikamet etmektedir. Bahsi geçen kişilerin %49.67’si kadın, geriye kalan %50.33’ü erkektir. İlçedeki nüfus artış hızı ise %2.26 olarak hesaplanmıştır. Urla ilçesi, bir merkez belediye, bu merkez belediyeye bağlı 23 mahalle ile 14 köyden oluşmaktadır. Urla satılık müstakil köy evi düşünenler, arayışlarını Bademli, Balıklıova, Demircili, Gölcük ve Kuşçular’da yoğunlaştırabilirler. Ancak merkezde Urla satılık ev arayanlar aşağıdaki mahallelerden birini tercih edebilirler:

 

  • Yaka Mahallesi
  • Gülbahçe Mahallesi 
  • Kalabak Mahallesi
  • Atatürk Mahallesi
  • Güvendik Mahallesi
  • Altıntaş Mahallesi
  • Yenikent Mahallesi
  • Sıra Mahallesi
  • Fevzi Çakmak Mahallesi
  • Denizli Mahallesi

 

Listenin ilk sırasında bulunan Yaka Mahallesi, 4558 kişilik nüfusu ile ilçenin en kalablık yerleşimidir. Bu sebeple Urla Yaka Mahallesi satılık daire tercihinde bulunacaklar, oldukça canlı ve rekabeti yüksek bir emlak piyasası ile karşılaşacaklardır. 

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

18 Nisan 2024

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Urla Satılık Ev
Akça Ada Satılık EvAltıntaş Mahallesi Satılık EvArap Adaları Mahallesi Satılık EvAtatürk Mahallesi Satılık EvBademler Mahallesi Satılık EvBalıklıova Mahallesi Satılık EvBarbaros Mahallesi Satılık EvBirgi Mahallesi Satılık EvBoş Ada Satılık EvCamiatik Mahallesi Satılık EvÇamlıçay Mahallesi Satılık EvÇeşmealtı Satılık EvÇiğdem Adası Satılık EvDemircili Mahallesi Satılık EvDenizli Mahallesi Satılık EvGerence Adası Satılık EvGülbahçe Mahallesi Satılık EvGüvendik Mahallesi Satılık EvHacı İsa Mahallesi Satılık EvHekim Adası Satılık Evİçmeler Mahallesi Satılık Evİncirli Ada Satılık Evİskele Mahallesi Satılık EvKadıovacık Mahallesi Satılık EvKalabak Mahallesi Satılık EvKörtaş Adaları Mahallesi Satılık EvKuşçular Mahallesi Satılık EvM. Fevzi Çakmak Mahallesi Satılık EvNaipli Mahallesi Satılık EvNergis Adası Satılık EvNohutalan Mahallesi Satılık EvOvacık Mahallesi Satılık EvÖzbek Mahallesi Satılık EvPımelli Ada Satılık EvRüstem Mahallesi Satılık EvSıra Mahallesi Satılık EvŞirinkent Mahallesi Satılık EvTorasan Mahallesi Satılık EvUrla Satılık EvUzun Ada Satılık EvUzunkuyu Mahallesi Satılık EvUzunkuyu Satılık EvYağcılar Mahallesi Satılık EvYaka Mahallesi Satılık EvYassıca Ada Satılık EvYelaltı Mahallesi Satılık EvYenice Mahallesi Satılık EvYenikent Mahallesi Satılık EvYeni Mahallesi Satılık EvYılan Adası Satılık EvZafer Adası Satılık EvZeytinalanı Mahallesi Satılık EvZeytineli Mahallesi Satılık EvZeytinler Mahallesi Satılık Ev
Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.