Osmaniye satılık konut arayışınızda, yalnız değilsiniz. Kente dair birçok önemli konuya değindiğimiz bu yazıyı okuduktan sonra, kafanızdaki soru işaretlerinin birer birer silindiğine tanıklık edeceksiniz. Zira Osmaniye’ye dair merak ettiğiniz her şeyi, bu yazıda derledik. Türkiye Cumhuriyeti’nin en yeni illerinden biri olan Osmaniye’nin eski ismi Cebeliberekettir ve Adana iline bağlı bir yer yerleşim bölgesidir. 1996 yılında çıkan kanun ile Osmaniye, il statüsüne kavuşmuştur. Kent, 3.767 kilometrekarelik geniş bir arazi üzerine kurulmuş vaziyettedir. Şehrin denizden yüksekliği 120 metreyi aşmaz. Osmaniye topraklarının %42’sini ormanlık alanlar, %39’unu ekili dikili tarım alanları ve %17’sini ise tarıma elverişsiz araziler oluşturur. Kent, doğusunda Gaziantep, güneyinde Hatay, batısında Adana, kuzeyinde ise Kahramanmaraş illeri ile komşudur.
Osmaniye satılık daire tercihinde bulunmadan önce, şehrin ekonomik yapısı hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Özellikle Osmaniye dışından gelerek, bölgeye yerleşecek olanların bu konuda aklında soru işaretleri olabilir. Osmaniye, Türkiye’nin en gelişmiş 56. İlidir ve kentte ağırlıklı olarak tarım ile hayvancılık yapılmaktadır. Bölge coğrafi konumu ve doğal özellikleri sebebiyle çok verimli tarım arazilerini bünyesinde barındırmaktadır. Yer fıstığı, buğday, soya, mısır ve pamuk üretiminin bol olduğu kentte, ayrıca zeytin de üretilmektedir. Tarımsal ürünleri işlemek üzere kurulan fabrikalar, hem Osmaniye’nin tarımsal potansiyelini arttırmış hem de geçimini tarımdan sağlayan yerel halkın yüzünü güldürmüştür. Eğer tarımla ilgileniyorsanız veya evinizin bahçesinde çeşitli meyve ya da sebzeler yetiştirmenin hayalini kuruyorsanız, Osmaniye sahibinden satılık müstakil ev tercihinde bulunmanız son derece isabetli olacaktır.
2019 Yılı TÜİK Verilerine göre, Osmaniye’nin güncel nüfus rakamı 534.415’tir. Kent nüfusunun %50.50’si erkek, %49.50’si ise kadındır. Kent nüfusu bir önceki yıla göre 6691 kişilik bir artış göstermektedir. Bölgede kilometrekareye düşen kişi sayısı 166 olarak hesaplanmıştır. Bu sayı merkez ilçede 302’ye ulaşmaktadır. Osmaniye, yedi ilçe, on dört belediye ve belediyelere bağlı 133 mahalle ile 159 köyden oluşmaktadır. Osmaniye’de satılık ev arayanlar aşağıdaki ilçelerden birini düşünebilirler:
Nüfus artış oranının en yüksek olduğu ilçe Hasanbeyli’dir. Bölge, hızlı bir gelişim göstermekte ve yerel halkın dikkatini çekmektedir. Çok sayıda kişi sahibinden satılık daire Osmaniye arayışını bahsi geçen ilçede sürdürmektedir.
Eğer Osmaniye Satılık Konut arayışınızda kararlı iseniz, bölgedeki emlakçılardan danışmanlık hizmeti satın alabilir veya EmlakJet listeleme sayfalarında yer alan ilanlara göz atabilirsiniz. Emlakjet Bölge Raporu Verilerine göre, kentte toplam 100.434 adet konut vardır. Hane başına düşen kişi sayısı 3.45 olarak hesaplanmıştır. Şehirdeki evlerin ortalama kullanım alanı 150 metrekaredir. Metrekare başına düşen ortalama birim fiyat ise 1133 Türk Lirası’dır. Çok daha açık bir ifade ile, Osmaniye satılık ev düşünen bir kişinin 169.950 Türk Lirası ödemeye hazır olması gerekmektedir. Ancak bu rakam, tercih edilen konut tipine ve lokasyona göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Osmaniye istiklal mahallesi satılık daire tercih edecek birinin yaklaşık 161.655 Türk Lirası ödemesi yeterli olacaktır. Osmaniye satılık daire fiyatları konut tipine göre aşağıdaki gibi değişmektedir :