Emlakjet

Adana Saimbeyli Kiralık Daire İlanları

araması için 1,738 ilan bulundu
search
Saimbeylicancel
Adanacancel
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Saimbeyli Kiralık Daire Arayanlar İçin İlçe Yol Rehberi

Emlakjet olarak yeni ev arayan vatandaşlara istedikleri evleri bulmalarında yardımcı olmaya devam ediyor. Saimbeyli kiralık daire arayışında olan vatandaşlar için hazırlamış olduğumuz ilçe rehberinden, ilçe nüfusu, mahalleleri, tarihi, iklimi ve konut kira ortalamaları ile ilgili hazırlamış olduğumuz rehberi sizlerle buluşturuyoruz.

 

Tarihin ilk çağlarından bu yana önemli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Saimbeyli ilçesi içerisinde Hitit Dönemi’ne ait kalıntılar bulunmaktadır. Eski adı Haçin olan ilçe Osmanlı Dönemi’nde Elbistan kazasına bağlanmıştır. Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde Fransız işgali altında kalan bölge 1920 yılında işgalden kurtarılmıştır. Bölge 1922 yılında, bölgeyi işgalden kurtaran kişilerden biri olan Kaymakam Saimbey’in ismini almış ve yeni bir ilçe kurulmuştur. Adana’nın önemli ilçelerinden biri olan Saimbeyli kiralık daire arayan vatandaşların yoğun olarak bu ilçeyi tercih etmesi sebebi ile 2000 yılı nüfus sayımında 5 bin 200 kişi olan nüfus sayısı, 2018 Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 15 bin 338 olmuştur. İlçe nüfusunun yüzde 52,21’i (8 bin 8) erkek, yüzde 47,79’u (7 bin 330) kadındır. Adana’ya 157 kilometrelik bir uzaklıkta yer almaktadır.

 

Saimbeyli Kiralık Daire Arayışındaki Vatandaşlar İçin Coğrafi Bilgiler

Saimbeyli ilçesinin merkezi Göksu Çayı’nın kıyısına kurulmuştur. Adana ilinin kuzey bölgesinde yer alan ilçenin deniz seviyesinden yüksekliği 1050 metre olmakla beraber dağlık bir bölge üzerinde yer almaktadır. Dağların yüksek olan bölgelerinde; kızılçam, sedir, köknar ormanları yer almaktadır. Adana ilini Kayseri iline bağlayan yol ilçe merkezinden geçmektedir. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Adana Saimbeyli kiralık daire arayan vatandaşlar tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. Tarım ürünlerini çeşitliliğinin oldukça fazla olduğu ilçede; kiraz, baklagiller, üzüm ve buğday üretimi yapılmaktadır. İlçe içerisinde yer alan demir yatakları da ekonomiye büyük katkılar sağlamaktadır. Ormancılık faaliyetlerin geliştiği ilçede bulunan yaylalar tarım anlamında verimli topraklara sahiptir.

 

Saimbeyli Kiralık Daire Arayışında Olanlar İçin İlçe Eğitim Bilgisi

Saimbeyli ilçesi içerisinde, ilçe vatandaşlarının ihtiyaçlarına yanıt verecek kadar eğitim kurumu bulunmaktadır. İlçede, 16 adet ilkokul, 8 adet ortaokul, 1 adet akşam sanat okulu, 2 adet Anadolu lisesi, 1 adet halk eğitim merkezi yer almaktadır. Saimbeyli kiralık daire arayan vatandaşların çevresinde kiralık daire arayışında bulunabileceği dairelerden başlıcaları şunlardır: Atatürk ilkokulu, Himmetli ilkokulu, Karakuyu ilkokulu, Öğretmen Evi Akşam Sanat okulu, Yardibi Ortaokulu, Aksaağaç ortaokulu, Çatak ilkokulu, Yeniköy ilkokulu, Mahmutlu ilkokulu, Eyüplü ilkokulu’dur. Çocuklu bir aile iseniz sizler de Saimbeyli kiralık konut arayışınızda bölgedeki okulları inceleyerek etrafında yer alan mahallelerden konut kiralayabilirsiniz.

 

Saimbeyli Kiralık Daire Arayanlar İçin İlçe Mahalle Bilgisi

Emlakjet Raporu 2019 Nisan ayı verilerine göre toplam konut sayısının 7 bin 198 olduğu ilçede iş yeri sayısı 585 adettir. Hane başına düşen kişi sayısının 3,66 olduğu ilçede yoğun bir yapılaşma görülmemektedir. Saimbeyli kiralık daire arayışında olanların tercih edebileceği 28 mahalle bulunmaktadır. Bu mahalleler: İslam Mahallesi, Yeşilbağlar Mahallesi, İslam Mahallesi, Avcıpınarı Mahallesi, Beypınarı Mahallesi, Ayvacık Mahallesi, Çatak Mahallesi, Cumhurlu Mahallesi, Çeralan Mahallesi, Çorak Mahallesi, Cıvıklı Mahallesi, Eyüplü Mahallesi, Değirmenciuşağı Mahallesi, Mahmutlu Mahallesi, Gökmenler Mahallesi, Kızılağaç Mahallesi, Gürleşen Mahallesi, Karakuyu Mahallesi, Halilbeylİ Mahallesi, Kapaklıkuyu Mahallesi, Himmetli Mahallesi, Kandilli Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Naltaş Mahallesi, Yardibi Mahallesi, Topallar Mahallesi, Tülü Mahallesi ve en çok aranan mahallelerden biri olan Saimbeyli Aksaağaç Mahallesi kiralık daire seçenekleri için listeleme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

18 Nisan 2024

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.