Evinizi Nasıl Hızlı Satarsınız?

Ortalama bir konut satış süresi 1 ila 3 ay arasındadır.Endeksa'nın 2020 verilerine göre Türkiye'de bir evin ortalama satış süresi 77 gündür. Bu süre normal gibi gözükse de, acil nakit ihtiyacı olduğunda ev sahiplerini zorlayabilir. Yeni bir mahalleye, daha geniş bir eve taşınmak istiyorsanız veya kişesel bir sebep ile acil nakite ihtiyacınız varsa evinizi satmak için yardımcı olabilir “Acil ev satıyorum” ya da “evimi nasıl hızlı satarım” diyen ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar vardır. Peki, acil satılık ev için yapılması gerekenler nelerdir?

Konutunuzu Satmada Kararlı Olun

Ev ile yaşanan duygusal bağ, özellikle acil satılık ev ilanlarında en çok yapılan hatalardandır. Konutunuzu satarken kesinlikle duygusal bağlara yer vermemelisiniz. Bu durum konutunuzu satma konusunda size zorluk yaşatabilir. Eğer evimi nasıl hızlı satarım diyorsanız, duygusal bağları elinizin tersiyle iterek tamamen piyasa şartlarını dikkate almalısınız.

Acil Satılık Ev İlanlarını İnceleyin

Konutunuzu nakite çevirme konusunu kabullendikten sonra yapmanız gereken bir diğer şey hali hazırdaki satılık ev ilanlarını incelemenizdir. Ev sahipleri ya da gayrimenkul danışmanları ne tür evler satıyorlar? Konutların özellikleri neler? Çevredeki diğer satılık evlerin fiyatları nasıl? Özellikle sizin konutunuza benzer konutların ilanlarda kalma süresi ne kadar? Bu gibi sorulara cevap vererek bir pazar araştırması yapabilirsiniz. Böylece, eviniz için piyasaya uygun bir fiyatlandırma yapabilirsiniz.

Satılmayan Konutların Nedenlerini Araştırın

Çevrenizdeki benzer satılık ev ya da acil satılık ev ilanlarını analiz ettikten sonra, satılmayan ya da geç satılan evlerin satılmama nedenini araştırmalısınız. Eğer herhangi bir konut, ortalama 5 ay ve uzun süredir satılmamışsa; bu konutun özelliklerini, konumunu, yaşı ve fiyatı gibi önemli parametreleri incelemelisiniz. Bu sayede siz de satılmayan ilanların özelliklerini görerek aynı unsurların siz de olup olmadığını görebilir, bu unsurları dikkate alarak bir eylem gösterebilirsiniz.

Evinize Uygun Hedef Kitleyi Belirleyin

Normal bir ürünü satarken hedef kitle ne kadar önemliyse, ev satmak için de hedef kitle çok önemlidir. Özellikle “acil ev satıyorum” diyorsanız, mutlaka bu durumu göz önüne almalısınız. Örneğin eviniz çocuklu ailelere mi hitap ediyor, yoksa bekarlara mı? Emeklilere mi hitap ediyor yoksa çalışanlara mı? Bu faktörlere dikkat ederek ilanlarınızda bunu belirtebilir, konutunuzu hedef kitleyle bağdaştırarak hızlı şekilde satabilirsiniz.

Evinizi Nasıl Hızlı Satarsınız?

Evi Değerinde Satmak için Satış Fiyatı Belirleyin

Benzer satılık ev ilanlarını ve hedef kitlenizi belirledikten sonra artık evinizin fiyatını belirleyebilirsiniz. Konutunuzun bina yaşı, büyüklüğü, oda sayısı, konumu, konut içinde sunulan hizmetleri değerlendirerek diğer satılık ev ilanlarına göre bir fiyat belirleyebilirsiniz. Dilerseniz ekspertiz hizmeti alarak, konutunuzun değerini daha profesyonel bir şekilde belirleyebilirsiniz. Fiyat belli olduktan sonra gerekli reklamları yaparak alıcıları harekete geçirebilirsiniz.

Emlak Sitelerine Satılık Ev İlanı Açın

Acil satılık ev için tanıtım yapmak çok önemlidir. Böylece evinizin tanıtımını yaparak kısa sürede daha çok potansiyel alıcıya ulaşabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken ilk husus, hedef kitlenize uygun tanıtımlar ve ilanlar yayınlamanızdır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da, evin görsellerinin çok net bir şekilde çekilmiş olmasıdır. Örneğin; evin ışık aldığı bir vakitte ve güneş ışığını karşınıza almadan, geniş bir açı ile evin önemli yerlerine odaklanabilirsiniz. Ön hazırlıkları yaptıktan sonra ilk olarak belirli gayrimenkul alım-satım sitelerinde konutunuzun ilanını yayınlayabilirsiniz. İlan sitelerinden başka; Facebook veya Instagram reklamları, Google reklamları, Youtube videoları ve reklamları, arkadaş çevresi ve profesyonel gayrimenkul danışmanları gibi tanıtım araçlarını kullanabilirsiniz. Emlakjet’e üye olarak yılda 2 kere ilanınızı ücretsiz yayınlayabilir, emlak piyasasıyla ilgili haberleri ilk siz öğrenebilirsiniz.

Profesyonel Bir Emlak Danışmanı ile Konuşun

Pazar araştırması, hedef kitle belirleme, konut fiyatı belirleme, tanıtımları yapma gibi efor sarf edilmesi gereken konularla uğraşmak istemiyorsanız profesyonel bir emlak danışmanından yardım alabilirsiniz. Emlak danışmanı seçerken de fiyat belirleme kriterleri, pazarlama aksiyonları, sosyal medya kullanımı, resmi işlemlere hakimiyeti gibi parametrelere dikkat etmelisiniz.

Evinizi Nasıl Hızlı Satarsınız?_1

Emlakjet ile Beklemeden Evini Anında Sat

Emlakjet ile en hızlı, en kolay ve en güvenlik şekilde evinizi satabilirsiniz. Ev/konut değerlemesi, fiyat belirleme, hedef kitle belirleme, tanıtım yapma gibi yorucu işlerle uğraşmadan 5 iş günü içerisinde evinizi satabilirsiniz. Satmak istediğiniz konutun bilgilerini Emlakjet Jetsat sayfasından iletebilir jetsat ev hizmetimize iletebilir, 2 iş günü içerisinde en uygun teklifi alabilir ve 5 gün içerisinde ise konutunuzu satarak nakit ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Eğer acil nakit ihtiyacın varsa ve konutunuzu hemen nakite çevirmek istiyorsan, daha fazla beklemeden Emlakjet ile evini evinizi satın. Daha fazla bilgi için tıklayın .


0 Takipçi