Blog

1066 içerik bulundu.
Blog

Sonuçlar

Türkiye’de Prefabrik Ev Yapan Firmalar

Prefabrik evler kavramı yeni olmasa da son birkaç yılda popülerliğini arttırmış durumdadır. Farklı tasarımlarla gerçek bir yapıdan uzak olmayan prefabrik evler ekonomik olarak da sıkça tercih edilmektedir. Prefabrik ev fiyatları ekonomik olduğu kadar hızlı teslim ve uzun ömürlü kullanım açısından sıkça tercih edilmektedir. Yazımızda prefabrik ev ile ilgili merak ettiğiniz konuları bulabilirsiniz.

İskan Nedir?

İskân ne demek? Bina sahipleri ve oturum için neden önemlidir? İskân belgesi sahibi olmayan binalar oturum izni alabilir mi? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Ev Sahibi Evde Kiracı Varken Evi Satarsa Ne Olur?

Kirada oturduğu evin üçüncü bir kişilere satılması halinde, sürecin nasıl işleyeceği konusunda yeni ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar doğabiliyor. Ev sahibi evde kiracı varken evi satılırsa ne olur? Kiracının hakları nelerdir? Yeni ev sahibinin hakları nelerdir? gibi soruların cevaplarını emlakjet.com olarak sizler için araştırdık.

İstanbul Fay Hattı Nereden Geçiyor? Deprem Riskli İlçeleri Neler?

Ülkemizin nüfus yoğunluğu açısından en büyük şehri olan İstanbul aynı zamanda bir ticaret merkez olarak öne çıkar. Bu özelliği sebebiyle bölgede meydana gelebilecek olası bir deprem ülkeyi de içine alan büyük sorunlara yol açabilir. İstanbul fay hattı ve deprem riskli ilçelerinin araştırılması konusunda pek çok çalışma yapılmıştır. Bu sayede gereken önlemlerin alınması için yoğun bir çaba gösterilir. Konuyla ilgili detaylı olarak bilgi edinmek için Emlakjet sayfasını inceleyebilirsin.

2024 Emlak Vergisi Dönemleri

Emlak vergisi her yıl belediyeler tarafından belirlenen ve tapu sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu bir vergi türüdür. 2024 Emlak vergisi dönemleri belirtilen tarihler arasında farklı ödeme seçenekleri kullanılarak gerçekleştirilebilir. Üzerine kayıtlı bir emlak varsa bu vergiyi zamanında ödemen gerekir. Emlak vergisi dönemleri, ödeme süreçleri ve sorgulama şekilleriyle ilgili bilgi edinmek için Emlakjet’i yakından takip edebilirsin!

İBB Kentsel Dönüşüm Şartları Nedir? Başvuru Nasıl Sorgulanır?

Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’un deprem bölgesinde yer alması kentsel dönüşümü acil hale getirir. İBB kentsel dönüşüm projeleri ve şartlarına bu içerikten ulaşarak sen de kentsel dönüşüme katılmak için detayları öğrenebilirsin.

Emsal, Kaks Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Emsal ile aynı anlamı taşıyan ve kat sayısı olarak karşımıza çıkan kaks terimi, bir arsaya yapılabilecek toplam net inşaat alanını ifade etmektedir. Peki, kaks terimi nasıl hesaplanır ve kaks değeri hesabına dahil olmayan kullanım alanları nelerdir? Bu konuya dair bu ve bunun gibi merak ettiğiniz bütün bu soruların cevaplarını Emlakjet olarak sizler için burada detaylandırmaya karar verdik.

2024'te Yatırım Yapılacak En İyi Konut Projeleri

2024'te yatırım yapılacak en iyi konut projeleri üzerine araştırma yaparken, özellikle emlak sektöründeki gelişmeleri ve konut projelerinin sunduğu olanakları göz önünde bulundurmak gerekir. Yatırım yaparken dikkate alınması gereken faktörler arasında; konum, altyapı, çevre düzenlemesi, proje özellikleri ve geliştirici firmanın deneyimi yer alır. Detaylar için okumaya devam edin!

Taşınmadan Önce Keşke Bilseydim Diyeceğiniz 5 Önemli Adım

Yeni bir eve taşınmadan önce yapılması gerekenleri biliyor musunuz? İşte yapmanız gereken 5 önemli adım..

Ev Tadilatında 2024 Renk ve Desen Trendleri

Ev tadilatında renk ve desen trendleri nedir? Ortalama boya badana hizmetleri için tıklayınız.