Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Dolaplarınız eskidiğinde veya yenilemek istediğinizde çok para harcamanıza gerek kalmadan küçük dokunuşlar ve düşük bir bütçeyle mutfak dolaplarınızı boyayarak yeni bir görünüm sağlamanız mümkün. Peki mutfak dolabı nasıl boyanır? Emlakjet.com ailesi olarak mutfak dolabını boyamak isteyen okurlarımız için mutfak dolabı boyamanın inceliklerini derledik.

Mutfak Dolabı Boyamak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Su bazlı akrilik boya

Zımpara

Rulo fırça

Kestirme fırça

Mutfak dolabı temizliği için gerekli olan malzemeler

Koruyucu örtü

Maskeleme bandı

Akülü vidalama

Mutfak dolapları için kulplar

Şeffaf yapışkanlı stoper

Mutfak dolapları hangi boya ile boyanır?

Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı yüzeyde akma, damlama ve boya katmanlarının dengesiz olarak çirkin bir görüntü yansıtabilmesinden dolayı çok önerilmemektedir. Yağlı boya yapı olarak dayanıklı bir boyadır ve verniğe ihtiyaç duyulmaz. Yağlı boya ve sprey boyanın ortak dezavantajı kötü koku yaymaları ve bu kokunun uzun süre o ortamdan çıkmamasıdır. Su bazlı akrilik boya mutfak dolabı boyamak için en dayanıklı ve kullanışlı boya çeşididir.

Boya rengi nasıl seçilir?

Boya rengi seçerken boyandıktan sonra nasıl duracağını da göz önüne almalısınız. Beğendiğiniz renkleri birkaç parça ahşaba veya farklı bir yüzeye uygulayarak boyanın kullanıldıktan sonraki duruşunu görebilir ve kıyaslayabilirsiniz.

Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır?

Mutfak dolaplarınızı boyamak her ne kadar zor gibi gözükse de pek çok insanın kendi başına yapabileceği bir uygulamadır. Peki mutfak dolapları nasıl boyanır?

Öncelikle boya bulaşmasını engellemek için dolaplarınızı boşaltmalı ve zemine koruyucu bir örtü sermelisiniz.

Boşalttığınız dolapları temizleyin ve üzerindeki pürüzleri yok etmek için zımparalayın.

Kulplarını çıkarın ve boya gelmesini istemediğiniz bölgeleri maskeleme bandı aracılığıyla kapatın.

Dolabınızda veya kapaklarda aşınma veya delikler mevcutsa alçı ve macun yardımıyla delikleri kapatarak pürüzsüz olduğundan emin olun.

Zımpara işleminden sonra ilk katı astar boyası olarak uygulamalısınız. Eğer isterseniz boyanızın daha sağlıklı görünmesi için birkaç kat astar uygulayabilirsiniz.

Boyanızı uygun şekilde inceltin. Rulo fırça ve kestirme fırça yardımıyla renklendirme işlemine başlayabilirsiniz. Boyanın rengini daha iyi vermesi için iki kat olarak uygulayabilirsiniz. Yeni bir kat boyama işlemi yapmadan önce diğer katın kuruduğundan emin olun.

Boya kuruduktan sonra maskeleme bantlarınızı çıkartabilirsiniz.

Boyanın daha uzun süre dayanabilmesi ve daha sağlıklı görünebilmesi için birkaç kat vernik uygulamalısınız. Bu işlem için mat, parlak veya yarı parlak bir vernik türü tercih edebilirsiniz.

Tüm bu işlemler uygulandıktan ve kuruduktan sonra artık yeni kulplarınızı kapaklara monte edebilirsiniz.

Tüm bu işlemlerin sonucunda mutfak dolaplarınız yeni görünümleriyle kullanıma hazır olacaktır.

Bu konuya benzer olan yazıları okumaya devam etmek için Emlakjet.com sitesi üzerindeki blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.