Bakan Kurum'dan Son Dakika Açıklaması: Yeni İmar Barışı / Affı Olacak Mı, Meclis'te 2023 Çalışması Var Mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, meclis'te imar affı bekleyenler için yeni açıklama yaptı. Yeni imar barışı 2022 son dakika olacak mı, torba yasada imar affı var mı, çıkacak mı?

Son olarak 2018 senesinde çıkartılan imar barışı ile 31  Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilen ve ruhsatsız olan ya da ruhsata aykırılık içeren yapılar için af getirilmişti. 6 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 30443 sayılı karar ile imar barışı resmen yürürlüğe alınmış, başvuru yaparak yapı kayıt belgesi alan kişilere devlet tarafından yeni bir zeytin dalı uzatılmıştı. 

Yapı kayıt belgesi son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 olarak duyurulmuş ancak sonrasında gelen yoğun talep üzerine bu süre uzatılmıştı. Yapılan son düzenleme ile 30 Haziran 2019 tarihine kadar imar barışı son başvuru tarihi uzatılırken, yapı kayıt belgesi son ödeme tarihi de 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştı. 

2023 İMAR AFFI VAR MI, YENİ İMAR BARIŞI ÇIKACAK MI?

Yapı kayıt belgesi başvurusu yapmak için son başvuru tarihini kaçıran ya da yapı kayıt belgesi almasına rağmen son ödeme tarihini kaçırdığı için aftan yararlanamayan kişiler yeni imar barışı müjdesi beklemeye başlamıştı. Konu hakkında meclise verilen soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ne yazık ki müjdeli haber bekleyenlere kötü haber verdi. 

Bakan Kurum'dan Son Dakika Açıklaması: Yeni İmar Barışı / Affı Olacak Mı, Meclis'te 2023 Çalışması Var Mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen Yapı kayıt belgesi başvurularına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vermiş olduğu yanıtında yeni bir imar barışı ya da imar affı, yapı kayıt belgesi çalışması olmadığını duyurdu. 

Bakan Kurum'dan Son Dakika Açıklaması: Yeni İmar Barışı / Affı Olacak Mı, Meclis'te 2023 Çalışması Var Mı?_1

YENİ TORBA YASADA İMAR BARIŞI OLACAK MI, YAPI KAYIT BELGESİ AFFI ÇIKAR MI?

AK Parti tarafından yeni hazırlanan torba yasa heyecan yaşanmasına neden olmuştu. İmar barışı müjdesi bekleyen kişiler torba yasada imar affı olup olmayacağı sorusuna yanıt beklerken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum soru önergesine vermiş olduğu yanıt ile "Halihazırda belirtilen tarihlerin uzatılmasına veya 31/12/2017 tarihinden sonra yapılmış olan yapıların mevcut düzenleme kapsamına alınmasına yönelik olarak bakanlığımızca yürütülen herhangi bir çalışma söz konusu değildir" diyerek yeni imar affı çalışması olmadığını dile getirdi. Böylelikle 2022 ve 2023 beklentisi olan kişilere bir kere daha kapılar kapatılmış oldu.


EMLAK365

0 Takipçi