Japonya'da meydana gelen 8.9 şiddetindeki depremde camdan dışarıya atlayan Türk vatandaşı Selimhan Kılıç, "Sakinleşince eve geri girdim. İkinci sarsıntıda da tekrar camdan atladım" dedi.
Japonya'da meydana gelen depremde camdan atlayan Kılıç NTV'ye telefonla bağlanarak deprem sonrasında yaşadıklarını anlattı. Tokyo'ya 20 kilometre mesafede yaşadığını dile getiren Kılıç, "Tayitama eyaletinin Toka şehrinde otururyorum. İlk sarsıntı olduğunda evdeydim. Oldukça şiddetliydi. Kendimi camdan aşağı attım, fakat deprem biraz uzun sürdü. Sakinleşir gibi olunca eve girdim ama ikinci bir sarsıntı daha oldu. Ben yine camdan atladım" dedi.
Bulundukları bölgede gaz kesintisinden başka bir sorun olmadığını dile getiren Kılıç, "En fazla yıkım Miyagi bölgesinde oldu. O bölgede ölü sayısı 60 olarak bildiriliyor. Japonya'da yaklaşık 4-5 bin Türk yaşıyor. Hiçbirinde yaralanma, ölüm ya da herhangi bir sıkıntı yoktur" açıklamasında bulundu.