Karasu satılık daire arayışında olan okuyucularımız için hazırladığımız bu yazı sonrasında, ilçe hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacak ve böylelikle ev arama sürecinize daha rahat adımlar ile devam edebileceksiniz. Bilindiği üzere, daire arama süreci içerisinde bulunan her kişi, daha önceden seçilmiş olan ilçe ya da bölge hakkında fikir sahibi olmalıdır. Bu amaç ile hazırladığımız bu ilçe rehberinde Karasu ilçesinin coğrafi karakteristikleri, konumu ekonomik faaliyetleri, mahalleleri ve nüfus özellikleri gibi bir ilçeyi temel bir düzeyde tanıtacak kısa bilgilere yer vermeye özen gösterdik.
“Karasu” ismi, köyün etrafında bulunan bataklıklardan gelmektedir. Ancak geçmişte yaşanan bir salgın hastalık sonrasında, bugün Karasu’nun merkezi sayılan İncilli’ye yerleşilmiştir ve buranın adına yine Karasu denmiştir.
Karasu ilçesi, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Sakarya iline bağlıdır. İlçenin yüz ölçümü 457 km2’dir ve denizden yüksekliği ise yalnızca 5 metredir. Karasu ilçesi, Karadeniz Bölgesi ile Marmara Bölgesi arasındaki geçiş noktasında yer almaktadır. Sakarya Nehri, Karasu ilçesinin başlıca su kaynağıdır. Bu nehir haricinde Acarlar, Küçükboğaz ve Akgöl Gölleri de ilçenin diğer su kaynaklarını oluşturmaktadır. İlçenin kıyı şeridi 20 kilometre kadar uzanmaktadır. İlçe arazisini hafif dalgalı karakteristikte alçak alanlar meydana getirmektedir. Karadeniz sahil şeridinin düzlüğünün hemen arkasında bulunan hafif eğimli yüksek alanlar bulunurken bu alanların güney tarafında da dalgalı düzlükler bulunmaktadır. Karasu ilçesinin güney tarafında Hendek ilçesi, kuzey tarafında Karadeniz, batı tarafında Kaynarca ilçesi, güneybatı tarafında Ferizli ilçesi ve son olarak da doğu tarafında Kocaali ilçesi bulunmaktadır. Karasu ilçesinin merkezî lokasyonlara olan uzaklığının bir listesine aşağıda yer verilmiştir:
Karasu satılık konut arayanlar için Karasu ilçesinde Karadeniz iklimi görülmektedir. Kış ayları pek soğuk geçmez. Yaz aylarında ise aşırı derecede sıcaklık görülmez. Her mevsimde önemli miktarlarda yağış düşer. Bir yılda Karasu’ya düşen ortalama yağış miktarı 1.200 milimetredir. Kar yağışları ise yılda birkaç günü aşmaz.
Tarım, turizm ve balıkçılık faaliyetleri Karasu ekonomisinin yapıtaşlarını oluşturur. Tarım faaliyetlerinin sonucunda fındık, mısır ve buğday ürünleri en çok üretilen şeyler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Karasu bir doğal limandır. Bu nedenle küçük de olsa tekne üreten yerler bulunmaktadır. Madencilik üzerine son zamanlarda önemli gelişmeler yapılmaktadır.
2018 yılında yapılmış olan son nüfus araştırmalarının sonuçlarına göre, Karasu ilçesinde toplam 64.124 kişi yaşamaktadır. Bu insanların %49,91’i erkek olup geriye kalan %50,09’unu kadın nüfus meydana getirmektedir. İlçenin güncel nüfus artışı %2,00 olarak tespit edilmiştir. İlçenin son 10 yıldaki nüfus verileri ile karşılaştıracak olursak ilçede önemli bir nüfus artışı tespit edilmektedir.
Karasu ilçesinde 40 adet mahalle mevcuttur. Karasu satılık ev arıyorsanız seçebileceğiniz, en çok tercih edilen mahalleri aşağıda listeledik:
Karasu 1+1 satılık müstakil ev benzeri, ilçe çevresindeki daire arayışlarınız için yerel emlakçıları ziyaret edebilir, Emlakjet.com üzerindeki listeleme sayfalarına göz atabilirsiniz.
BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru
Size daha iyi hizmet sunmak için çerezler kullanıyoruz. emlakjet.com`u kullanarak çerezlere izin veriyorsunuz.