Gelendost satılık konut almayı düşünen takipçilerimiz için hazırladığımız genel bilgiler içeren bu yazıyı sizler için hazırladık. Gelendost, Isparta ilinin bir ilçesidir. Gelendost ilçesi, Isparta il merkezinin kuzeyinde, Eğirdir Gölü’nün 10 kilometre içerisinde kurulmuştur. Gelendost, tarih boyunca Ablada, Myrio, Miryona, Miryakefalon, Gelendoz gib adlarla ile anılmıştır. İlçenin başlıca geçim kaynağı tarımdır. Elmacılık öncelikli olmak üzere meyvecilik yaygındır. Daha öncesinde Eğirdir Gölü'nden balık ve ıstakoz ile sağlanan geçim kaynakları vardı. Şimdilerde balıkçılık geçim kaynağı olarak değil, hobi olarak karşımıza çıkmaktadır. İklimi, Akdeniz iklimi ile karasal iklim arasında geçiş özelliği gösterir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçer. Göl kıyısında ise, gölün yumuşatıcı etkisinden dolayı iklim biraz ılımanlaşır.
Tarihi güzellikleriyle ön planda olan Gelendost ilçeyi ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biridir. Sizlerin de en kısa zamanda bu tarihi mimarileri görmenizi tavsiye ederiz. Öncelikle Abdulgaffar Camii 1878 yılında inşa edilmiştir. Doğu ve batı cephelerinde altta yuvarlak kemerli dört pencere, üstte ortada yuvarlak bir pencere açıklığı bulunmaktadır. Üst örtü ortada dört sütunun taşıdığı küçük bir kubbe ve kubbenin çevresi düz ahşap tavan şeklinde yapılmıştır. Cami içinde yazı kuşakları ve madalyonlardan oluşan kalem işi süslemeler bulunur. Ertokuş Hanı (Kudret Hanı) Hanlar ve kervansaraylar, özellikle Selçuklu devrinin eserleri olup, anıt değeri taşıyan tarihi yapılardır. Askerî ve ticari kervanların konaklamasında güvenlik görevini de yerine getirmeleri bakımından Selçuklu Döneminde önemli bir göreve sahiptirler. Isparta il sınırları içinde bulunan kervansarayların tamamı Konya-Antalya yolu üzerinde bulunur. 1223 yılında Mubarezettin Ertokuş tarafından yaptırılan Ertokuş Hanı, Selçuklu kervansaray planına göre inşası gerçekleşmiştir. Açık ve kapalı olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Üstü kapalı olan bölüm daha dar olarak yapılmıştır. İkinci portalin sivri nişi içerisinde kitabe vardır. Diğer Selçuklu hanları kadar özenli değil, duvarları zayıf bir işçilik vardır. Afşar Camii ise 14.-15. yüzyıla ait olduğu düşünülmektedir. Kırma çatılıdır. Çatı Marsilya tipi kiremitle kaplıdır. Kuzeybatı köşesinde bir minare vardır. İbadet mekanı on iki adet ahşap sütunla dört sahna ayrılır. Caminin içi ağaç süslemesi ile bezenmiştir. Tavan kısmı ve yan tarafları ağaç oyma sanatıyla yapılmıştır. Siz de Gelendost satılık daire ilanlarına sitemizden bakabilir konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Isparta Gelendost’ta 10 mahalle bulunmaktadır. Bunlar; 17 Eylül Mahallesi, Yeni Mahallesi, Aşağı Mahallesi, Selçuk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Orta Mahallesi, Haydarpaşa Mahallesi, Hüseyin Avni Paşa Mahallesi, Kırevler Mahallesi, Muharrem Mahallesidir. İlçeye bağlı köy sayısı ise 13’dür. Gelendost satılık konut bakabileceğiniz başlıca köyleri;
Siz de bu ilçeden konut satın almayı düşünüyorsanız arayışınız için sahibinden uygun fiyatlı Gelendost satılık ev listeleme sayfalarımıza göz atabilirsiniz.