Çeltik satılık konut arayışında olan okuyucularımız için hazırladığımız bu yazı sonrasında, ilçe hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacak ve böylelikle ev arama sürecinize daha rahat adımlar ile devam edebileceksiniz. Bilindiği üzere, konut arama süreci içerisinde bulunan her kişi, daha önceden seçilmiş olan ilçe ya da bölge hakkında fikir sahibi olmalıdır. Bu amaç ile hazırladığımız bu ilçe rehberinde Çeltik ilçesinin coğrafi karakteristikleri, ekonomik faaliyetleri ve nüfus özellikleri gibi bir ilçeyi temel bir düzeyde tanıtacak kısa bilgilere yer vermeye özen gösterdik.
Öncelikle Çeltik ilçesi, İç Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Konya iline bağlıdır. İlçenin toplam yüz ölçümü 625 km2’dir. İlçenin denizden yüksekliği 850 metredir. Konya il merkezine 220 kilometre uzaklıkta olmasından ötürü, Türkiye’de şehir merkezine en uzak ikinci ilçedir. Birinci ilçe de 239 kilometre ile Anamur ilçesidir. Çeltik ilçesinin Ankara, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerine sınırı bulunmaktadır. İlçe arazisi düz bir ova özelliği göstermektedir. İlçe yakınlarında Küçük Hasan Gölü bulunmaktadır. İlçe yeşil bir görünüme sahiptir. Doğal bitki örtüsü söğüt ve kavak ağaçları ile oluşturulmuş olsa da toplu bir ormanlık alan mevcut değildir. Konya ilinin kuzeybatı tarafında kalmaktadır. İlçenin etrafında bulunan komşu lokasyonların bir listesi aşağıda sıralanmıştır:
Çeltik satılık ev arayan okuyucularımız için ilçede karasal iklimin hakimiyet gösterdiği bilinmektedir. Yaz ayları kurak ve sıcak geçerken kış ayları yağışlı ve soğuk yaşanmaktadır. İlk donlar Kasım ayında başlarken Nisan sonunda ancak sonu görülmektedir.
İlçe ekonomisi temel olarak tarım ve hayvancılık sektörlerine dayanmaktadır. Türkiye’de en fazla tohum üretimi yapılan yerdir. İlçeden en çok buğday, mısır, arpa ve şeker pancarı gibi ürünler çıkmaktadır. Bunların dışında sebze üretimi bakımından da soğan üretimi göze çarpmaktadır. Madencilik de ilçe ekonomisine katkıda bulunan faaliyetlerden bir tanesidir.
2018 yılında yapılmış olan son nüfus araştırmalarının sonuçlarına göre, Çeltik ilçesinde toplam 10.071 kişi yaşamaktadır. Bu insanların %50,68’i erkek olup geride kalan %49,32’lik kısmını kadın nüfus meydana getirmektedir. Son 10 yılın nüfus araştırmalarına göre, senelerden beri görülen nüfus düşüşünün son senede kendini ani bir artışa bıraktığı görülmektedir. İlçenin güncel nüfus artışı %5,25 olarak tespit edilmiştir.
Çeltik ilçesinde toplam 14 adet mahalle bulunmaktadır. Çeltik satılık ev arayan okuyucularımızın arasından seçebileceği popüler mahallelerin bir listesi aşağıda sıralanmıştır:
Eğer siz de Çeltik sahibinden satılık konut gibi bölge içerisinde olan bir ev arama süreci içerisinde iseniz ilçede yer alan emlakçıları ziyaret etmeyi ya da Emlakjet.com sitesi üzerinde bulunan listeleme sayfalarını kontrol etmeyi unutmayınız.