Bitcoin İle Emlak Alabileceğiniz 5 Muhteşem Şehir

Son zamanların en gözde finansal konu başlığı olarak dikkatleri çeken Bitcoin, her ne kadar 9 yaşına basmış olsa da aslında bir çoğumuzun hayatına henüz yeni giren bir olgu. Bu sebeple tam olarak ne anlama geldiğini bilmeyen pek çok kişi “bitcoin nedir?” sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Buradan yola çıkarak biz de öncelikle dijital para hakkında biraz bilgi vererek yazımıza başlamak istiyoruz.

Bitcoin, kısa zamanda küresel bir olgu haline gelen ve dünya çapında fenomen olan yeni nesil bir dijital para birimidir. Şifrelenmiş kod dizini kullanmakta olan Bitcoin bir sanal para olarak ortaya çıktı ve ardından altcoin adı verilen sanal para birimleri türedi.

Hem alım ve satım yoluyla hem de dijital paralar ile işlem yaparak daha fazla dolan sanal cüzdanları gerçek dünyada kullanılabilecek bir para birimine çevirme ihtiyacı da bu şekilde doğuyor. Özellikle bunu fiyatı yükseldiği zaman yapan yatırımcı oldukça yüksek oranlarda kâr elde edebiliyor.

Bir sürü sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektörü de bu yükselen eğilimden faydalanıyor ve müşterilerinin sanal para ile mülk satın almalarına ve yatırım yapmalarına olanak tanıyor. Alışılmış ve geleneksel ödeme yöntemlerinin yerine Bitcoin’i tercih eden işletme ve sektörlerin sayısı ise gün geçtikçe artıyor.

Biz de sizler için tüm dünyada kabul görmeye başlayan sanal para ile gayrimenkul alabileceğiniz şehirleri keşfettik. Şimdi gelin Bitcoin ile emlak satın alabileceğiniz ve sanal paranızı değerlendirebileceğiniz şehirler hangileriymiş bir göz atalım:

Türkiye’de Bitcoin İle Emlak Satın Alabileceğiniz Şehir

1. Türkiye- Ankara

Dünya sıralamasında büyük bir hacimle ön sırada bulunan ve çeşitli ödeme metotlarından biri olan kredi kartı ve kredi kartı ile taksitli alışveriş yapma imkanı Türkler için oldukça popüler. Yeni ödeme seçeneklerine de hızlı bir şekilde adapte olabilen Türkiye dijital para ile ödeme seçeneğini de değerlendiriyor.

Daha önceleri otomobilini, arsasını veya evini Bitcoin al sat ile satışa sunan çok sayıda satıcı bulunuyor. Ancak kurumsal anlamda ilk kez dairelerini bu yöntem ile satışa sunan proje, Ankara’da ki Miavita Beytepe projesi oldu. Bitcoin Türkiye genelinde kısa sürede hem proje hem de şehir anlamında Pazar payını hızlı bir şekilde büyüteceğe benziyor.

2. Florida- Miami

Sanal para birkaç yıl içerisinde Miami’de gayrimenkul piyasasının bir parçası haline dönüşmüş durumda. Bölgede emlakçılık yapanlar için Miami, Bitcoin al sat yapabilmek için ideal bir Pazar olarak görünüyor.

Bitcoin dijital para birimini kullanmak; Kanada, Güney Amerika, Asya ve daha bir sürü ülkede hem yatırımcılar hem de alıcılar açısından oldukça önemli özellikler ve imkanlar sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Miamili bir adam Coral Gables’te bulunan evini 6 milyon dolardan (yaklaşık 1.600 Bitcoin) satarak haber bültenlerine konu oldu.

3. New York

Big Apple’daki gayrimenkul temsilcileri ve yatırımcıları, dijital para ile ödeme seçeneğinin geleceğin ödeme yöntemi olacağına inanıyor. Manhattan’ın East Village şehrinde yenilenen daireler için Magnum Real Estate ekibi hem depozit hem de alımlar için sanal parayı kabul ediyor.

4. California- Lake Tahoe

California’nın en gözde tatil beldesi olarak da bilinen Lake Tahoe, Bitcoin’i kabul eden yerler arasında bulunuyor. İsmini vermek istemeyen bir alıcı, yakın zamanda 42 daireli bir tesisten Bitcoin sanal para birimi ile 1.4 dönümlük bir mülk satın aldı.

Yapılan araştırmalara ve raporlara göre, satış endüstrideki sanal para birimi potansiyelini göstermeye devam ediyor ve hem ticari hem de konut gibi sektörlerde gelecek anlaşmalar için umut vat ediyor.

5. Birleşik Arap Emirlikleri- Dubai

Man Adası’nda hayata geçirilen bir proje içinde ödeme seçenekleri arasında Bitcoin yer alıyor. Bu proje kapsamında tek odalı daireler 54 BTC’den ve stüdyo daireler de 34 BTC’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Projedeki mülklerin bir kısmı klasik para ile satılırken bir kısmı da Bitcoin ile emlak satışı için ayrılmış durumda.