Adana Metrosu'na 274,3 milyon dolarlık ilave

533 milyon dolara mal olan Adana metrosu'na ilave olarak planlanan projenin maliyetinin 274 milyon 300 bin dolar olduğu açıklandı.

Adana'da Merkez Seyhan İlçesi'nde Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden başlayıp, merkez Yüreğir İlçesi Akıncılar Mahallesi'nde sona eren 13.5 kilometre uzunluğundaki Adana Metrosu'na, 274 milyon 300 bin lira maliyetle 10.5 kilometrelik yeni hat ilave edilip, Balcalı Hastanesi'nin arkasında yapılacak yeni stadyuma kadar hattın 24 kilometreye ulaşması sağlanacak.

Adana 2'nci Etap Raylı Taşıma Sistemi Projesi için hazırlanan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu'na göre yeni hattın güzergahı Akıncılar, Kozan Caddesi, Ege Bağatur Bulvarı, Manolya Caddesi, Yasemin ve Yıldız Caddeleri, TOKİ Konutları, Fevzi Çakmak Yurt Yerleşkesi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarım alanı, Balcalı Hastanesi ve Yeni Stadyum olarak düzenlendi.

3,5 yılda yapılacak olan proje kapsamında Tahsilli, TOKİ Hastanesi, PTT Evleri, TOKİ konutları, Teknokent Yurtlar, Balcalı ve Stadyum olmak üzere 7 istasyon inşa edilecek.

Kaynak:AA

Emlak Jet Haber

0 Takipçi