Arsanız varsa bunlara dikkat edin!

Değerlli arsalar sahte evrak düzenlenerek satılabilir, arsanız varsa bu konuya dikkat edin.

Son zamanlarda gayrimenkul dolandırıcılığında suç oranları giderek artıyor, özellikle yatırım amaçlı olarak Türkiye’den arsa alan ancak yurt dışında yaşayanlar ile uzun süre arsalarında işlem yapmayanları gözüne kestiren dolandırıcılar, kıymetli arsaları sahte evrakla satıyorlar.

Sektörün önde gelen kuruluşlarından Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, dolandırıcıların sahte tapu ve benzeri belgeler düzenleyebildiğine dikkati çekerek, değerli bir mülk alan yatırımcıların kimlerle muhatap olduklarını sorgulamaları gerektiğini söyledi.

Öngün, "Öncelikle arsası satılan mülk sahibi mağdur oluyor. Sonra da sahteciliğin ortaya çıkmasıyla dolandırıcılardan arsayı satın alanlar… Taşınmaz sahipleri, belirli aralıklarla tapuda arsalarının son durumunu kontrol ettirmeli ve e-devlet sistemi üzerinden tapu kayıtlarını sorgulamalı" dedi.

Onur Öngün, kıymetli mülk sahiplerinin ve alıcıların güvenilir emlak ofisleriyle çalışmasının önemine işaret ederek, "Piyasanın diğer argümanlarındaki dalgalanmalar yatırımcıları güvenli liman olan gayrimenkule yönlendirdi. Gayrimenkul de bu güveni boşa çıkarmadı ve her geçen gün değerine değer kattı. Ancak, pek çok yatırımcı aldığı mülk değerlenene kadar adeta unutuyor. Bu durum da dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor. Bütün bu olumsuzlukların önlenmesi için, alıcıların ve satıcıların, emlak komisyonculuğunu hobi gibi görenlerle değil, resmi emlakçılarla muhatap olmalarını öneriyorum" diye konuştu.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi