‘Avrasya Tüneli’ ismiyle açılış 20 Aralık’ta

Atatürk, Abdülhamid ve Alparslan Türkeş isimlerinin yarıştığı isim anketi ‘Avrasya Tüneli’ adının kalmasıyla sonuçlanan tünel açılışı 20 Aralık’ta. Kazlıçeşme ve Göztepe mesafesini 15 dakikaya indirecek tünel ile Acıbadem, Koşuyolu, Ünalan ve Zeytinburnu gibi bölgelerde 1 yılda konut kiraları % 25, satış fiyatlar ise % 41 arttı

Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki ulaşımın 15 dakikaya inmesini sağlayacak olan Avrasya Tüneli’ nde günlerce süren ve Atatürk, Abdülhamid ve Alparslan Türkeş gibi isimlerin sosyal medyada yarıştığı isim anketi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamasıyla tünelin adının ‘Avrasya Tüneli’ olarak kalmasıyla sonuçlandı.

Değer artışı en çok Merdivenköy, Koşuyolu ve Acıbadem’de

20 Aralık’ta hizmete açılacak olan Avrasya Tüneli'nin gayrimenkul pazarına etkisi ise TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, Anadolu yakasında Üsküdar'a bağlı Acıbadem, Koşuyolu ve Ünalan ile Kadıköy'e bağlı Hasanpaşa ve Merdivenköy mahalleleri, Avrupa yakasında ise Fatih ilçesine bağlı Cankurtaran, Yenikapı ve Yedikule mahalleleri ile Zeytinburnu ilçesinde görülüyor. Şirketin yaptığı araştırmaya göre, söz konusu bölgelerde sadece 1 yılda konut kira fiyatları yüzde 25, satış fiyatlar ise yüzde 41 arttı. Proje çevresinde değer artışının en fazla olduğu bölgeler; Merdivenköy, Koşuyolu ve Acıbadem olarak tespit edildi. Zeytinburnu ve Bakırköy sahil hattı ile Güngören, Bahçelievler ve Merter'de de fiyat artışı olacağı belirtiliyor.

Ücreti ay sonunda netleşecek

21 Aralık’tan geçerli olmak üzere resmi ücret yerine Bakanlık tarafından belirlenecek bir ücretle 31 Aralık’a kadar geçilecek, 11 günde toplanacak para, sosyal sorumluluk projesini aktarılacak. Avrasya Tüneli resmi geçiş ücreti ise bu ayın sonunda netlik kazanacak.

İşte Avrasya Tüneli güzergahı

Avrupa Yakası:

Kazlıçeşme’den Sarayburnu’na devam eden Kennedy Caddesi üzerindeki U-dönüşü, alt geçit olarak ve engellilerin erişimine uygun hemzemin geçit olarak inşa edilecek. Toplam uzunluğu yaklaşık 5.4 km olan mevcut yolun tamamı genişletilerek 2×3 ve 3×2 şeritten 2×4 şeride çıkarılacak.

Boğaz geçişi:

İstanbul Boğazı’nda deniz tabanının altından geçen 5.4 kilometre uzunluğunda iki katlı tünel inşa edilecek. Her katta çift şerit yer alacak. Batı girişinde bir paralı geçiş gişesi ve işletme binası, tünelin her iki ucunda havalandırma bacaları yer alacak.

Anadolu Yakası:

Göztepe’ye ulaşan D100 yolu üzerinde, 2 adet köprülü kavşak ve engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modernizasyonları da dâhil olmak üzere yaya üst geçidi inşa edilecek. Yaklaşık 3.8 kilometre uzunluğundaki yol genişletilerek 2×3 ve 2×4 şeritten 2×4 ve 2×5 şeride çıkarılacak.

Emlakjet Haber