Depremin yıktığı Kocaeli 21 bin konutla yeniden doğdu

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en ağır yıkımın yaşandığı Kocaeli'de TOKİ işbirliğiyle deprem yönetmeliğine uygun 21 bin konut yapıldı. Kent, yeni haliyle Çin'in Guangzhou kentinde, ‘Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü’nü aldı

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en ağır yıkımın yaşandığı Kocaeli'de vatandaşlar, depremin ardından hayata geçirilen birçok proje sayesinde deprem yönetmeliğine uygun konutlara kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, depremin ardından hatalardan ders çıkardıklarını belirterek, kentte afet öncesi ve afet sonrası eğitimlere çok önem verdiklerini kaydetti.

Mevcut yapılar tek tek kontrol edildi

Kocaeli’ndeki mevcut yapıları tek tek kontrol ettiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “ Kentsel Dönüşüm Projesi birinci etabını, 3 Şubat 2006'da ilk tapuyu vatandaştan alarak başlattık. Pazarlık usulü ve en önemlisi de gönül rızası kazanılarak bu çalışmalar gerçekleştirildi" dedi. Kent Konut vasıtasıyla modern ve hesaplı konutlar inşa ettiklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, " TOKİ ile yaptığımız konut sayısı 21 bini buldu. Açtığımız bu yeni yaşam alanlarında hemşehrilerimizi sadece ev sahibi yapmakla kalmadık, onlara sosyal bir çevre de sunduk" diye konuştu. Karaosmanoğlu, Çin'in Guangzhou kentinde, yüzlerce büyükşehir belediyesi arasından ‘Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü’nü aldıklarını sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi