Ev sahibi ve kiracıyı ‘zam’ çarpacak

Konutlarda kullanılan elektrik ve doğalgaz fiyatları Ekim ayından itibaren yüzde 9 zamlanacak.

Döviz kurundaki yükseliş doğalgaz ve elektriğe iki yıl sonra zam getirdi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, önüzümdeki aydan itibaren doğalgaza ve elektriğe yüzde 9 oranında zam yapılacağını açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  "Elektrik ve doğalgaz fiyatların1da yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" dedi. Dolar kurundaki hareketlerin fiyatlar üzerinde baskı yarattığını belirten Yıldız, "Bizim için çok zorlayıcı" ifadelerini kullandı ve yüzde 9'luk zammın önümüzdeki aydan itibaren geçerli olacağını açıkladı.

En son 1 Ekim 2012’de yapılmıştı

Enerji maliyetlerinin çok fazla arttığını, doların 2,28-2,29'ları gördüğünü ifade eden Yıldız, enerji sektörü için doların değerinin artmış olmasının önemli dezavantaj olduğunu söyledi. Türkiye'nin son 24 aydır herhangi bir fiyat artışına gitmediğini dile getiren Yıldız, oluşan maliyet artışının yerli kaynaklarla telafi edilmeye çalışıldığını belirtti.

AB arasında dördüncüyüz

Bakan Yıldız, "Türkiye, elektrik ve doğalgazdaki yüzde 9'luk fiyat artışına rağmen elektrik fiyatında konutta AB üyesi ülkeler arasında en ucuz 4'üncü, sanayide en ucuz; doğalgazda da hem sanayide hem de konutlarda hala en ucuz ülke konumunda" dedi.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi