İzmir, deprem izlemede örnek olacak

İzmir'de yüksek binalara deprem izleme sistemi kuruluyor.

İzmir Bayraklı’da belediye, yüksek katlı binalara deprem izleme sistemi kurma şartı getiriyor. Sistem sayesinde hem depremler takip edilebilecek hem de binaların deprem performansları ölçülebilecek. Belediye yüksek yapı niteliğindeki binaların belirli katlarına yerleştirecek kayıtçılar ile eş zamanlı ve sürekli kayıt alan 'deprem izlem sistemlerinin' kurulmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yeni kent merkezinde yüksek katlı bina yapacak firmalara, hazırlanan zemin etüd çalışmalarını vereceklerini söyledi. Karabağ “Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yeni kent merkezi ile ilgili önemli çalışmaları var. Bu çalışmanın sonuçlarını ilçemizde yüksek katlı bina yapacaklara vereceğiz. Bu onlar için bir altlık oluşturacak' dedi.

İzmir Bayraklı Belediyesi’nin uygulamasının deprem izleme konusunda Türkiye’ye örnek olması bekleniyor.

İzmir Bayraklı’da halen Folkart Towers, İş GYO’nun Ege Perla ve İzka İnşaat’ın Yelken Park evleri gibi yüksek katlı binalara yer veren projelerin inşaatı sürerken Avcılar İnşaat da 2015 yılı baharında benzer bir projeye başlamayı planlıyor.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi