Kayyum atanan şirket taşınmazları satışa çıkarılıyor

TMSF'nin kayyum olarak atandığı inşaat şirketlerinin konut ve ofisleri TURYAP tarafından gerçekleştirilecek açık artırma ile satışa çıkarılıyor. Bakanlığın gayrimenkulleri de satış kapsamında olacak satışla ilgili detaylar daha sonra açıklanacak

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında terör örgütlerine mali yardım ve para akışını yönlendirme gibi hizmetler verdikleri iddiasıyla gerçekleştirilen soruşturmalarda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kayyum atanan inşaat şirketlerine ait konut ve ofisler gerçekleştirilecek açık artırma ile satılacak. Açık artırmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gayrimenkulleri de satışa çıkarılıyor.

Satışta TURYAP görevlendirildi

Açık artırma için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TMSF tarafından yetkilendirilen TURYAP yetkilendirildi. Kamuoyunun merakla beklediği portföy ve beraberindeki açıklamalar, daha sonra duyurulacak.

TMSF'nin bu kapsamda 3 bini aşkın gayrimenkulü satışa çıkaracağı, darbe girişimi sonrasında TMSF bünyesine geçen şirket sayısının 700'e yaklaştığı ve bu şirketler arasında Boydak, Koza İpek, Naksan, Kavuklar, Dumankaya ve Fi Yapı’nın bulunduğu belirtiliyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi