Kuzu Grup'tan İran'a dev yatırım

İran'da daha önce önemli bir proje geliştiren Kuzu Grup, İran'ın kısıtlamaları kaldırması sebebiyle bölgeye yeniden yatırım yapma fırsatını yakaladı.

Diğer ülkelere 12 yıldır uyguladığı ekonomik kısıtlamaları kaldıran İran, Türkiye başta olmak üzere birçok dünya inşaat firmalarının odak noktası haline geldi.

Daha önceki yıllarda İran'da önemli bir proje gerçekleştiren Kuzu Grup, kısıtlamaların kalkması sebebiyle yatırımlarında yönünü İran'a çevirdi. Bölgedeki kısıtlamaların kalkmasının sektörü nasıl etkileyeceğini değerlendiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ambargolara rağmen yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret ilişkimizin olduğu İran'a coğrafi açıdan da yakın olmamız ülkemizin İran'da normalleşme sürecinden karlı çıkacağına işaret ediyor. Kısıtlamaların kaldırılması i nşaat sektörü açısından da önemli bir iş hacmi oluşturacak. Toplu konutlarla ülkenin yüzünün yenilenme sürecinde, alanında deneyimli Türk firmaları aktif olarak rol alabileceklerdir” dedi.

Daha önce İran'da Mesken Meher isimli 57 bin konutluk bir projeye başladıklarını belirten Özen Kuzu, projenin çok büyük bir alanda ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirildiğinden söz etti. Yapımına 2011'de başlanan proje, İran İskan Bakanlığı tarafından ihale ediliyor.

EmlakJet Haber

Kuzu Grup'tan İran'a dev yatırım

Kuzu Grup'tan İran'a dev yatırım

Kuzu Grup İran'daki ekonomik kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte bölgedeki yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Kuzu Grup'tan İran'a dev yatırım_1
0 Takipçi