RMO Binası The Plan Awards’ta finalist oldu

Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, The Plan tarafından düzenlenen The Plan Awards 2015’te ‘Karma Kullanımlı Yapılar’ kategorisinde finalist oldu.

Y.Mimar Murat Aksu ve Y.Mimar Umut İyigün ortaklığındaki MuuM tarafından tasarlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, The Plan Awards 2015’te de farkını ortaya koydu. Hem kentsel bağlamdaki tasarım kararlarıyla hem de sürdürülebilirlik kriterlerine uygunluğuyla çevresine değer kazandıran bir yapı olan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, The Plan dergisinin düzenlediği ve uluslararası mimari, iç mimari ve masterplan ölçeğindeki projelere verilen ödüllerde ‘Karma Kullanımlı Yapılar’ kategorisinde finalist oldu.

MuuM tarafından tasarlanan ve Mecidiyeköy’de Büyükdere Caddesi ile Profilo Alışveriş Merkezi’ni bağlayan ana ulaşım aksı üzerinde konumlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, bölgenin aktif yoğunluğu içerisinde nefes alabilen ve yakın çevresindeki yoğun ve düzensiz yapılaşmaya nitelikli alternatif oluşturabilen bir yapı olarak ele alınmış. Yaklaşık 4000 metrekarelik arsa üzerinde konumlanan yapı, bir kütlenin içinin boşaltılarak oluşturulan iç avlu ve cumba gibi mimari eklentilerle bütünleşmesi üzerine kurgulanmış. Arsadaki yükseklik farklarını verimli şekilde kullanarak kentsel peyzajla uyumlu, çevresiyle bütünleşebilen ve hem ofis birimleriyle hem de sosyal alanlarıyla modern çalışma yaklaşımlarına uygun niteliklerde bir yapı ortaya konmuş.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi