THY dünyanın en iyi havayolları listesinde

Amerika'nın en çok okunan sitelerinden , Business Insider sitesi tarafından yapılan araştırmada Türk Hava Yolları (THY) ekonomi sınıfında dünyanın en iyi 15. havayolu olarak gösterildi.

Havayolu derecelendirme kuruluşu Skytrax ile Flightstats.com verilerinden yararlanılan araştırmada; uçuş kalitesi ve rötar sayıları temel kriter alınarak dünyanın en iyi 20 havayolu açıklandı.

Singapur Havayolları ikinci kez listede ilk sırayı alırken, şirket uçuş kalitesinden 90, zamanında hareket etme konusundan 83 puan aldı. Japon havayolu şirketi ANA ikinci olurken, Qatar Havayolları ise üçüncü oldu.

THY 15. sıradan girdiği listede yerini aldı. THY'nin 2013 yılında 13. sıradan girdiği listede iki sıra gerilemesi dikkatleri çekti. THY şirket uçuş kalitesinden 80, zamanında hareket etme konusundan ise 77 puan aldı. Sitede, THY'nın hızla büyüyen bir havayolu olup, 100'ün üzerinde ülke ve 200'ün üzerinde şehre uçuşları olduğundan ve havayolu derecelendirme kuruluşu olan Skytrax'te ardarda üç yıl “Avrupa'nın en iyi havayolu” seçildiğinden bahsedildi.

İşte Business Insider listesinin ilk beşi:

1 Singapur Havayolları 2 All Nippon Havayolları 3 Qatar Havayolları 4 Asiana Havayolları 5 Malezya Havayolları

Kaynak: Business Insider

Emlak Jet Haber

0 Takipçi