Yabancıya vatandaşlık Ankara’da da ses getirdi

İstanbul ve Bodrum kadar Ankara gayrimenkul piyasası da yabancıya vatandaşlık hakkı getirilmesini olumlu karşıladı. Başkentli firmalar, ‘sektöre yeni kan’ olarak nitelendirdikleri kararla Arap yatırımcıların İstanbul dışında Ankara’ya da yönelmesini bekliyor

Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesi kararı, sadece İstanbul emlak piyasasında değil, Ankara ’da da heyecan yarattı.

Yabancıya Ocak-Kasım döneminde yapılan toplam 560 konut satışıyla yabancıların en çok ilgilendiği şehirler sıralamasında 9’uncu sırada yer alan Ankara, gelişen ofis piyasası, kamu yatırımları, yerli ve yabancı sermayeli şirketlerin Ankara bölge müdürlüklerini oluşturması sebebiyle marka konut projeleri yatırımcılarının son dönemlerde gözdesi… Türkiye ortalamasına bakıldığında daha yüksek olan kişi başına düşen milli geliri ve bölgedeki kamu sektörünün ağırlığı düşünüldüğünde sabit gelirli ve iş güvencesi olan nüfusun yoğunlukta olması, Başkent’in konut piyasasını yerli ve yabancı yatırımcılar için güçlü kılan temel etkenler arasında. Mesa, Nurol, Tepe ve Nata başta olmak üzere Ankara kökenli inşaat firmalarının inşaat yatırımlarıyla bugünkü haline gelen başkent ofis piyasası ise yeni projelerle hareketleniyor. Başkentin son dönemde gayrimenkul piyasasını canlı tutan gruplar arasında yer alan Onursal Gayrimenkul, Uzaltaş ve Besa Grup’un başkanları yabancılara getirilen vatandaşlık hakkının kente getireceklerini değerlendirdi…

Ortadoğu coğrafyası için güvenli liman Türkiye

Son birkaç yıldan bu yana Ortadoğu coğrafyasında ciddi sıkıntılar olduğunu, iç karışıklığın sermaye sahiplerini tedirgin ettiğini hatırlatan Onursal Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “Böyle bir ortamda parasını değerlendirmek isteyen Arap yatırımcı güvenli liman olarak Türkiye’yi seçiyor, yatırımlarını da ülkemizde değerlendirmeyi tercih ediyor. Vatandaş olamamaları ise kendileri için bir handikap. Ortadoğulu yatırımcının yapacağı 1 milyon dolar ve üzeri değerdeki gayrimenkul yatırımlarının Türk vatandaşlığının cazibesi ile birleşmesi inşaat sektörüne de yeni kan getirebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Yabancılar bu kez iki kere kazanacak

Yabancıya vatandaşlık Ankara’da da ses getirdi

Türkiye’de yeni nesil ofis, plaza ve rezidansların yabancı yatırımcıyı cezbettiğini belirten Uzaltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, “Türkiye’de şubeleşme hamleleri yapan yabancı yatırımcı, aynı zamanda Türk vatandaşı olma avantajıyla yatırımını daha rahat yapar. Yatırımını Türkiye’ye yapan yatırımcı 2 kere kazanacak. Hem Türk vatandaşı olmanın avantajlarından yararlanacak, hem de oldukça karlı çıkacakları yatırımlara imza atacaklar. Özellikle ticareti çok iyi bilen, ülkemizi de yakından takip eden Arap coğrafyasının bu karara büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ankara İstanbul’a alternatif olarak çıkacak

Yabancıya vatandaşlık Ankara’da da ses getirdi_1

Söz konusu karar ile yabancı yatırımcıların ağlarını Türkiye’nin diğer kentlerine doğru genişletebileceğine dikkat çeken Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Yabancı yatırımcılar genelde yatırımlarını İstanbul’a yönlendirirler. Ancak İstanbul’da da yavaş yavaş bir doygunluk olmaya başladığını söylemek mümkün. Yatırımcı artık farklı alanlara açılmak istiyor. Bu noktada İstanbul’a alternatif gelişen Ankara’nın ön plana çıkacağına inanıyorum” dedi. Bürokrasinin merkezi, kamu kurum ve kuruluşlarının ev sahibi olan Ankara’nın zaten Türkiye’de şubeleşen çok sayıda firmaya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Bezci, “Karar sonrası bu sayı artacaktır. Yabancı yatırımcı için hala bakir topraklar olan Ankara, yatırımların merkezi olacaktır” diye konuştu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi