Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya

Tarihini günümüze kadar taşıyan ve UNESCO tarafından barış kenti olarak seçilen Antakya, Hatay'a bağlı bulunuyor.

Çevresi yüksek dağlarla çevrili, tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe olan Antakya, İstanbul'a 1130 kilometre, İzmir'e 1092 kilometre, Ankara'ya 681 kilometre, Antalya'ya ise 749 kilometre mesafede bulunuyor. Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Antakya'da, Hitit, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olan ve Harbiye, Antakya, Açana, Seleukia Pieria ile İskenderun’da bulunmuş eserlerin sergilendiği Antakya Mozaik Müzesi, Türkiye’nin en uzun surlarına sahip kalelerinden biri olan Antakya Kalesi, Antakya’nın en eski camilerinden biri olan Ulu Camii, yapımına 1860’lı yıllarda Ortodoks Kilisesi ve Habibi Neccar Dağı Tabiatı Koruma Alanı görülmeye değer yerlerdir. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri açısından da zengin olan, ortasından Asi Nehri'nin geçtiği, şehirde 14 kilometre uzunluğunda dünyanın en uzun ikinci sahili kumsalı bulunmaktadır. Çok kültürlü yapısını tarih boyunca korumuş Antakya'da satılık ve kiralık müstakil evler, daireler ve devre mülklerin yanı sıra arsalar da bulunuyor. Her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonların bulunduğu Antakya’da tercih edilen konaklama seçenekleri arasında Savon Hotel, Beytuturab-Toprakev, Antique Celtik House, Antik Beyazıt Hotel ve Ottoman Palace Otel Antakya yer alıyor.

EmlakJet Haber

1130 Kilometre

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya

Çevresi yüksek dağlarla çevrili, tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe olan Antakya, İstanbul\'a 1130 kilometre, İzmir\'e 1092 kilometre, Ankara\'ya 681 kilometre, Antalya\'ya ise 749 kilometre mesafede bulunuyor.

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_1

Hitit, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olan ve Harbiye, Antakya, Açana, Seleukia Pieria ile İskenderun’da bulunmuş eserlerin sergilendiği Antakya Mozaik Müzesi

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_2

Türkiye’nin en uzun surlarına sahip kalelerinden biri olan Antakya Kalesi

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_3

Habibi Neccar Dağı Tabiatı Koruma Alanı görülmeye değer yerler arasındadır.

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_4

Antakya’nın en eski camilerinden biri olan Ulu Camii

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_5

Antakya’da tercih edilen konaklama seçenekleri arasında Savon Hotel, Beytuturab-Toprakev, Antique Celtik House, Antik Beyazıt Hotel ve Ottoman Palace Otel Antakya yer alıyor.

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_6

Tarihini günümüze kadar taşıyan ve UNESCO tarafından barış kenti olarak seçilen Antakya, Hatay\'a bağlı bulunuyor.

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_7

Çevresi yüksek dağlarla çevrili, tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe olan Antakya, İstanbul\'a 1130 kilometre, İzmir\'e 1092 kilometre, Ankara\'ya 681 kilometre, Antalya\'ya ise 749 kilometre mesafede bulunuyor.

Hatay'ın Kültür Mozaiği İlçesi Antakya_8
0 Takipçi