3. Köprü İhalesini İçtaş-Astaldi Kazandı

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren "Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy Kesimi" ihalesini İçtaş İnşaat & Astaldi Group firması kazandı.

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren "Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy Kesimi" ihalesini İçtaş-Astaldi firması kazandı. 3. köprünün yapımının da arasında olduğu "Kuzey Marmara Otoyolu Projesi"nde kazanan firma Karayolları Genel Müdürlüğü'nde açıklandı, 10 yıl 2 ay 20 günle en kısa işletme süresini veren İçtaş-Astaldi, ihalede 5 firma arasından çıkmayı başardı.

3. Köprü Projesi'nde Verilen Süre 3 Yıl

İhale sonuçlarını açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprüyle 29 Mayıs olan İstanbul'un fethinin yıldönümünde anlamlı bir katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Yıldırım, ihaleye teklif veren iş ortaklıklarının tekliflerini açıklayarak, firma temsilcilerinin 24 Mayıs'ta davet edildiğini belirtti. 5 adet dosya verildiğini aktaran Yıldırım, Salini-Gülermak Ortak Girişimi'nin üçüncü köprü tasarımının şartnameye uygun olmadığının tespit edildiğini ifade etti. Söz konusu tasarımın, köprünün ayaklarının denizin içinde olmasını öngördüğünü, bunun da şartnameye uygun olmadığını belirten Yıldırım, bu nedenle söz konusu girişim grubunun elendiğini söyledi. Yapılacak olan köprünün yalnızca karayolu geçişi değil aynı zamanda demiryolu geçişinede uygun olacağını, yapım süresinin 3 yıl olarak hedeflendiğini, yatırım tutarının ise 4,5 milyar lira civarında olacağını sözlerine ekleyen Yıldırım 3. köprü projesini en geç 2015'in sonunda İstanbulluların hizmetine sunmak istediklerini belirtti.

EmlakJet Haber

İstanbul Boğazı\'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren \"Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy Kesimi\" ihalesini İçtaş İnşaat & Astaldi Group firması kazandı.

3. Köprü İhalesini İçtaş-Astaldi Kazandı

İstanbul Boğazı\'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren \"Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy Kesimi\" ihalesini İçtaş-Astaldi firması kazandı. 3. köprünün yapımının da arasında olduğu \"Kuzey Marmara Otoyolu Projesi\"nde kazanan firma Karayolları Genel Müdürlüğü\'nde açıklandı, 10 yıl 2 ay 20 günle en kısa işletme süresini veren İçtaş-Astaldi, ihalede 5 firma arasından çıkmayı başardı.

3. Köprü İhalesini İçtaş-Astaldi Kazandı_1
0 Takipçi