Marmaray'da Hedef 90. Yıl

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek yıl 29 Ekim'de hizmete girmesi hedeflenen Marmaray'daki son durumu yerinde inceledi. Dünyanın en önemli ulaşım projelerinden biri olan Marmaray'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek yıl 29 Ekim'de hizmete girmesi hedeflenen Marmaray'daki son durumu yerinde inceledi. Dünyanın en önemli ulaşım projelerinden biri olan Marmaray'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Asya ile Avrupa kıtasını deniz altından birleştirecek olan asrın projesinde hedef, Cumhuriyet'in 90'ncı yılı. Yıldırım, "Marmaray, Türkiye için olduğu kadar dünya için de önemli. Bakan Yıldırım "Çin'den kalkan tren Asya ve Avrupa'yı, İstanbul Boğazı'nın altından geçerek İngiltere'ye kadar gidecek" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek yıl 29 Ekim'de hizmete girmesi hedeflenen Marmaray'daki son durumu yerinde inceledi. Yıldırım, "Beklenmedik, irademiz dışında bir olay olmazsa, şu andaki hedefimiz 29 Ekim 2013." dedi. Binali Yıldırım, ilk olarak üst yapı çalışmaları geçen Ocak ayında başlayan Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. Yıldırım daha sonra, 3 buçuk kilometre uzaklıktaki Üsküdar istasyonuna gitmek üzere personel vagonuna bindi. Yıldırım, "Proje sadece Uzakdoğu'yu Asya'ya Avrupa'ya bağlayan bir proje değil, aynı zamanda da tabi İstanbul için de hayati bir öneme sahip bir projedir, 1 buçuk milyon İstanbullu'yu her gün bir yakadan diğer yakaya taşıyacaktır. İşte böylece köprülerde, karayollarındaki trafik önemli ölçüde azalmış olacaktır" diye konuştu. Üsküdar şantiyesinde de incelemelerde bulunan Binali Yıldırım, yapımına 2004 yılında başlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projede, soğuk test aşamasına geçilebileceğini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, Üsküdar istasyonuna ilişkin şu bilgileri verdi: "278'e 35,5 metre... Özelliği deniz içinde inşa edilen bir istasyondur. Yani yüzme riskine karşı özel bir yapıdır. Denizin içine bir kutu yerleştiriyorsunuz adeta. Aslında suyun kaldırma kuvvetiyle bunu yukarı atması lazım. Burada ciddi bir mühendislik çözümü var. Bunu taşıyacak, 'sephiye'yi sağlayacak bir ağırlık oluşturuluyor yapının kendi içerisinde ve böylece belirli bir derinliğe bu alanı oturtuyorsunuz. Yani hacim olarak yaklaşık 300 bin metreküp. Dünyada bir örneği yok. Sirkeci'nin de kendine özgü başka özelliği var. Tarihi mekanlarda, tarihe, arkeolojik değerlere zarar vermeden o sıkışık alanda bir istasyon yapımı oldukça zor bir iş." diyerek incelemelerine devam etti.

EmlakJet Haber

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek yıl 29 Ekim\'de hizmete girmesi hedeflenen Marmaray\'daki son durumu yerinde inceledi. Yıldırım, \"Beklenmedik, irademiz dışında bir olay olmazsa, şu andaki hedefimiz 29 Ekim 2013.\" dedi.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl

Yani hacim olarak yaklaşık 300 bin metreküp. Dünyada bir örneği yok. Sirkeci\'nin de kendine özgü başka özelliği var. Tarihi mekanlarda, tarihe, arkeolojik değerlere zarar vermeden o sıkışık alanda bir istasyon yapımı oldukça zor bir iş.\" diyerek incelemelerine devam etti.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl_1

Projede, soğuk test aşamasına geçilebileceğini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, Üsküdar istasyonuna ilişkin şu bilgileri verdi: \"278\'e 35,5 metre... Özelliği deniz içinde inşa edilen bir istasyondur. Yani yüzme riskine karşı özel bir yapıdır. Denizin içine bir kutu yerleştiriyorsunuz adeta. Aslında suyun kaldırma kuvvetiyle bunu yukarı atması lazım. Burada ciddi bir mühendislik çözümü var. Bunu taşıyacak, \'sephiye\'yi sağlayacak bir ağırlık oluşturuluyor yapının kendi içerisinde ve böylece belirli bir derinliğe bu alanı oturtuyorsunuz.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl_2

Asya ile Avrupa kıtasını deniz altından birleştirecek olan asrın projesinde hedef, Cumhuriyet\'in 90\'ncı yılı. Yıldırım, \"Marmaray, Türkiye için olduğu kadar dünya için de önemli. Bakan Yıldırım \"Çin\'den kalkan tren Asya ve Avrupa\'yı, İstanbul Boğazı\'nın altından geçerek İngiltere\'ye kadar gidecek\" dedi.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl_3

İşte böylece köprülerde, karayollarındaki trafik önemli ölçüde azalmış olacaktır\" diye konuştu. Üsküdar şantiyesinde de incelemelerde bulunan Binali Yıldırım, yapımına 2004 yılında başlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl_4

Yıldırım, \"Proje sadece Uzakdoğu\'yu Asya\'ya Avrupa\'ya bağlayan bir proje değil, aynı zamanda da tabi İstanbul için de hayati bir öneme sahip bir projedir, 1 buçuk milyon İstanbullu\'yu her gün bir yakadan diğer yakaya taşıyacaktır.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl_5

Binali Yıldırım, ilk olarak üst yapı çalışmaları geçen Ocak ayında başlayan Ayrılıkçeşme İstasyonu\'nda incelemelerde bulundu. Yıldırım daha sonra, 3 buçuk kilometre uzaklıktaki Üsküdar istasyonuna gitmek üzere personel vagonuna bindi.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl_6

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek yıl 29 Ekim\'de hizmete girmesi hedeflenen Marmaray\'daki son durumu yerinde inceledi. Dünyanın en önemli ulaşım projelerinden biri olan Marmaray\'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Marmaray'da Hedef 90. Yıl_7
0 Takipçi