Kalekim, ısı yalıtımında fark yaratıyor

10 yıl garantili ısı yalıtımı sunan Kalekim, şimdi de “Kale Mantolama” sisteminin uygulandığı binalara Enerji Kimlik Belgesi (EKB) veriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, yalıtım konusunda hayata geçirilen en önemli uygulamalardan birinin 2017 yılına kadar tüm binalar için Enerji Kimlik Belgesi’nin alınması zorunluluğu olduğunu belirtti. Kalekim’in konutların enerji verimliliklerini değerlendirme ve belge verme yetkisine sahip bir EKB firması ile anlaşarak, Kale Mantolama sistemiin uygulandığı ve belli kriterlerin sağlandığı binalarda tüketicilerin Enerji Kimlik Belgesi’ni almalarını kolaylaştırdıklarını söyleyen Akbaş, böylece garantili ısı yalıtım sistemleri Kale Mantolama ile yapıları koruma altına alırken binaları da Enerji Kimlik Belgesi sahibi yaptıklarına değindi.

Binaların ne kadar enerji harcadığını gösteren Enerji Kimlik Belgesi’nin aynı zamanda binaları beyaz eşya gibi A’dan g’ye kadar sınıflandırdığına dikkat çeken Akbaş, “Dolayısıyla Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olması gereken binaların A, B ve C sınıfı performansına yükselebilmesi için en etkin yol ısı yalıtımı yaptırmaktır” dedi.

Kalekim’in sunduğu Enerji Kimlik Belgesi’ni almak isteyenlerin, bu hizmeti Kalekim’den yazılı olarak talep etmesi gerekiyor. Ardından EKB firması binayı inceleyiyor. Binanın projesi yoksa yeni bir proje çiziliyor. Tüm incelemelerin tamamlanmasının ardından binaya Enerji Kimlik Belgesi veriliyor.

EmlakJet Haber

EndFragment

Kalekim, ısı yalıtımında fark yaratıyor

Kalekim, ısı yalıtımında fark yaratıyor_1
0 Takipçi