Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!

Evleri sıcak ve canlı göstermek için 6 özel tüyoyu Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortakları Emlakjet için aktardı. İşte mekanlarınızda renkten, ışığa, dekoratif ürünlerden dokulara kadar dikkat etmeniz gerekenler…

[if gte mso 9]> 0 0 1 464 2651 ktütükt 22 6 3109 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Dekorasyon ve tasarım alanında trendler her geçen gün değişirken, yeni evlerine taşınan konut alıcıları bu alanda bütçeleri doğrultusunda nasıl bir yol izleyecekleriyle ilgili kararsızlık yaşayabiliyor. Evlere ruhunu veren ‘dekorasyon’, içinde yaşayanların ruh hallerini de yakından etkiliyor. Bu noktada nasıl bir evde yaşamak istediğinizi, uzmanların önerilerinden yararlanarak bulmanız mümkün.

Banyo, salon, mutfak ve salon dekorasyonunda sıcak ve canlı bir hava yaratmak isteyenler için Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortakları, Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, en önemli püf noktalarını Emlakjet ’e özel aktardı…

Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!

1. Boş ve açık renkli duvarlar soğuk etki verir

Evlere en çok soğuk etkiyi veren, boş ve açık renkli duvarlardır. Sıcak bir etki tercih ediliyorsa, açık ve koyu olmak üzere iki farklı tona boyanmış duvarlar etkili olacaktır. Mekanın pencere karşısında bulunan ve fazla ışık alan duvarını daha koyu tonda boyayabilirsiniz. Sıcak etki için bej ve toprak tonları tercih edilebilir. Boya yerine bu tonlarda tekstil tabanlı bir duvar kağıdı da tercih edilebilir.

Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_1

2. Tablo ve ayna kombinasyonunu atlamayın

Mekanda görmek istediğiniz etkiye bağlı olarak yine duvarlarda kullanılacak aksesuar, tablo ve ayna kombinasyonu, doğru ton ve ebatlarda seçildiğinde evin boş ve çıplak etkisini sofistike bir sıcaklığa çevirebilir. Bu detayların hepsi düşey boyutta kullanıldığı için, perdelerle uyumu da çok önemlidir. Duvar kağıdı, boya, çerçeve ve perde renklerinin aynı rengin tonları olması, sıcak etki vermek isterken oluşabilecek karmaşayı kontrol altında tutmanızı sağlar. Renk kullanımını tablo seçimine bırakabilirsiniz.

Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_2

3. Ahşap doku ve kumaştan yararlanın

Sıcaklık etkisi, sadece renklerle verilebilse de, doku kadar etkili olmaz. Mekanda kullanacağınız farklı dokular, sıcak etkiyi destekler. Mobilyalarda lake bile kullanılsa, bazı detaylarda ahşap dokusunun hissedilmesi, hem sade hem sıcak etki verir. Kumaş dokusu da mekana sıcaklık ve samimiyet katar.

Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_3

4. Küçük mekanlar naturel tonları kullanmalı

Tasarlanan mekan geniş ve yüksek tavanlı ise, farklı renk tonlarını bir arada kullanmak başarılı bir etki oluştururken, küçük ve alçak tavanlı mekanlarda boğucu olabilir. Bu sebeple küçük mekanlarda sıcaklığı renk oyunları ile değil natürel tonlarda doku etkisiyle ile elde etmek daha doğru bir karar olacaktır.

Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_4

5. Tekstil ürünleriyle davetkar etkiyi yaratabilirsiniz

Evlere sıcak, samimi ve davetkar etkiyi veren bir diğer etken de tekstil ürünleridir. Halılar doku zenginliği ile kalıcı bir etki bırakırken, kırlentler de her sezon kolaylıkla değiştirilebilecek en cesur renk ve desenleri kullanabileceğiniz aksesuarlardır.

Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_5
Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_6

6. Aydınlatmada ‘sıcak gün ışığı’ rengini seçin

Mekanlarda sıcaklık hissini arttıracak, renk geçişlerini yumuşatacak ve hoş bir ambiyans yaratmaya yardımcı olacak belki de en önemli nokta, ışık kullanımıdır. Bu ambiyansı yakalamakta endirekt aydınlatmalar, abajur ve aplikler oldukça başarılıdır. Aydınlatma armatürlerine ampul alırken, “sıcak gün ışığı” renginde seçmek gereklidir.

Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_7
Evleri sıcak ve canlı gösterecek 6 tüyo!_8

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi