Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

10 bin liradan başlayan fiyatları ile ev sahibi olabilme imkanı sunan prefabrik evleri satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? EmlakJet Haber sizin için araştırdı.

Bir dönem adı deprem bölgesinde yaşayan insanlarla sıkça anılan prefabrik evler uygun fiyatları ve lüks villaları aratmayacak konfor seçenekleri ile son 10 yıldır ev sahibi olmak isteyenleri cezbediyor. Peki 10 bin liradan başlayan fiyatları ile lüks konut sahibi olma imkanı sağlayan prefabrik konutları satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Birden Çok Firma İle Görüşün Prefabrik konut satın almaya karar verdikten sonra tek bir firmaya bağlı kalmayın. Sektörde yer alan diğer prefabrik konut üreticisi ve imalatçısı şirketler ile irtibata geçin. Sadece Fiyata Odaklanmayn Unutmayın ki prefabrik konut fiyatlarının belirlenmesinde en önemli etken kullanılan malzemenin cinsidir. Kullanılan malzemenin niteliğini incelemeden, sadece fiyata odaklanıp prefabrik konut satın almak en çok düşülen hataların başında gelmektedir. Referansları İnceleyin Satın alacağınız konutlar için fiyatlar kadar kalite ve güvenilirlik de önemlidir. Bunun için görüşme yaptığınız firmaların geçmiş referans projelerini incelemeyi unutmayın. Mühendis ve Mimar Kadrosu Nasıl? Prefabrik konutların üretim aşamasında farklı coğrafi ve iklim bölgelerine göre farklı kalite ve kalınlıklarda materyaller kullanılıyor. Üretimden önce ise özellikle ısı yalıtımları için mühendis ve mimarlarca çeşitli tatbikatların yapılması gerekiyor. Bu sebeple prefabrik ev satın alacağınız firmayı seçerken mühendis ve mimar kadrosu olup olmadığını iyi araştırın. Malzeme Cinsini Araştırın Isı yaltımlarında Ondulin malzemeler yerine kullanılacak OSB, Tyvek ve Shingle malzemelerin daha olumlu sonuç verdiğini unutmayın. Üretim Bandını Gezin Eğer üretici bir firma ile görüşüyorsanız üretim bandını gezmekte ısrar edin. Üretim aşamalarını yerinde inceleyip, üretimin TSI standartlarına uygun olup olmadığını araştırın. Kaç Yıl Garantili? Prefabrik konutlar uzun süreli dayanıklı yapılardır. Ancak söz konusu olanın eviniz olduğunu ve kullanılacak düşük kaliteli malzeme ile birlikte evinizin ömrünün de kısalacağını unutmayın. Dolayısıyla satın almak istediğiniz konutun kaç yıl garantili ve garanti kapsamında neler olduğunu öğrenin. Kurulum Sonrası Hizmet Satın almaya karar verdiğiniz firmanın kurulum sonrasında hangi hizmetleri verdiğini öğrenin. Piyasada bu hizmetleri veren birçok firmanın bulunduğunu unutmayın. Uygun fiyatlarla lüks konut imkanı sunan prefabrik evlerin ömürleri kaliteli malzeme ve iyi işçilik ile üretildiğine 100 yılı buluyor. Hatalı bir prefabrik konut alıp 'beğenmedim' demek ise size çok pahalıya mal olabilir. Bu hataya düşmemek adına sizin için en doğru firma ve prefabrik eve karar verirken titiz davranmalısınız.

EmlakJet Haber

10 bin liradan başlayan fiyatları ile ev sahibi olabilme imkanı sunan prefabrik evleri satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? EmlakJet Haber sizin için araştırdı.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Prefabrik konut satın almaya karar verdikten sonra tek bir firmaya bağlı kalmayın. Sektörde yer alan diğer prefabrik konut üreticisi ve imalatçısı şirketler ile irtibata geçin.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_1

Unutmayın ki prefabrik konut fiyatlarının belirlenmesinde en önemli etkeni kullanılan malzemelerin cinsi belirlemektedir. Kullanılan malzemenin niteliğini incelemeden, sadece fiyata odaklanıp prefabrik konut satın almak, en çok düşülen hataların başında gelmektedir.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_2

Satın alacağınız konutlar için fiyatlar kadar kalite ve güvenilirlik de önemlidir. Bunun için görüşme yaptığınız firmaların geçmiş referans projelerini incelemeyi unutmayın.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_3

Prefabrik konutların üretim aşamasında farklı coğrafi ve iklim bölgelerine göre farklı kalınlıklarda materyaller kullanılıyor. Üretimden önce ise özellikle ısı yalıtımları için mühendis ve mimarlarca çeşitli tatbikatların yapılması gerekiyor. Bu sebeple, prefabrik ev satın alacağınız firmayı seçerken mühendis ve mimar kadrosu olup olmadığını sorun.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_4

Isı yaltımlarında ondulin malzemeler yerine kullanılacak OSB, tyvek ve shingle malzemelerin daha olumlu sonuç verdiğini unutmayın.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_5

Eğer üretici bir firma ile görüşüyorsanız üretim bandını gezmekte ısrar edin. Üretim aşamalarını inceleyip üretimin TSI standartlarına uygun olup olmadığını araştırın.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_6

Prefabrik konutlar uzun süreli dayanıklı yapılardır. Ancak söz konusu olanın eviniz olduğunu, dolayısıyla satın almak istediğiniz konutun kaç yıl garantili ve garanti kapsamında neler bulunduğunu sormayı unutmayın.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_7

Satın almaya karar verdiğiniz firmanın kurulum sonrasında hangi hizmetleri verdiğini sorun. Piyasada bu hizmetleri veren birçok firmanın bulunduğunu unutmayın.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_8

Uygun fiyatlarla lüks konut imkanı sunan prefabrik evlerin ömürleri kaliteli malzeme ve iyi işçilik ile üretildiğine 100 yılı buluyor. Hatalı bir prefabrik konut alıp \'beğenmedim\' demek ise size çok pahalıya mal olabilir. Bu hataya düşmemek adına sizin için en doğru firma ve eve karar verirken titiz davranmalısınız.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?_9
0 Takipçi