81 il, ‘şehircilik’ anayasası ile tanışacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Şehircilikte Yeni Vizyon’ teması ile başlattığı ve 3 ay sürecek olan ‘Şehircilik Şurası’nda 81 ilin ‘şehircilik anayasası’ çıkarılacak. Her ilde hangi kriterlerle bu alanda yol alınabileceği belirlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Şehircilik Şurası Yönlendirme Kurulu Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Bakanlıkça Türkiye'nin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde belirlenmesi amacıyla ‘Şehircilikte Yeni Vizyon’ temasıyla düzenlenen ve 3 ay sürecek olan ‘Şehircilik Şurası’nda ele alınacak konulara ilişkin bilgi verdi. Şura’da öncelikle şehircilikteki en temel sorunların masaya yatırılacağını ve bunlara ilişkin çözüm arayışlarının değerlendirileceğini söyleyen Tuzcuoğlu, "Şura’dan 81 ille alakalı ne yapılacağının anayasası ortaya çıkacak. Her bir ilde ne yapacağımızla ilgili bir araştırma değil ama her bir ilde hangi kriterleri uygulayarak şehircilikte yol alabiliriz, bu değerlendirilecek" dedi.

Öncelikli konu kentsel dönüşüm

Komisyonlarda izlenecek yol haritasından bahseden Tuzcuoğlu, Şura’da, "Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım", " Kentsel Dönüşüm , "Şehirleşme, Göç ve Uyum" ile "Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" başlıkları altında 4 komisyonun çalışacağını anlattı. Şura'da tartışılacak öncelikli konunun "kentsel dönüşüm" olduğunu belirten Tuzcuoğlu, komisyonların istedikleri aralıklarla toplanacaklarını belirterek, " Belli periyotlarla bir araya gelecekler, belki birkaç günlük oturumlar şeklinde bu iş sürecek. En sonunda toplanan malumatların hepsini derleyip, toplayıp buradan bir ana fikir çıkaracağız. Bu ana fikri de kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Emlakjet Haber