Bayramda boş otel yok

Bayramda 1 milyon kişinin tatile çıkması bekleniyor, henüz nereye gideceğine karar vermeyenler için ise haberler kötü, çünkü otellerde boş yer kalmadı.

Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesiyle birlikte, tatilerini bayram sonrasına bırakanlar otellerin doluluk oranı arttırdı. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık otellerde bayram dönemi için boş yer kalmadığını söyledi.

Akdeniz ve Ege'nin daha çok tercih edildiğini belirten Coral Travel  & ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, özellikle Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Didim bölgelerinde otellerin dolu olduğunu söyledi. Kamçı, "Şu günlerde bazı turlarda son koltukları satıyoruz. Yurtiçi kültür turlarında ise Karadeniz turları, Ege&Akdeniz ve Lykia programları rağbet görüyor. Yurtdışında ise Avrupa başkentleri, yaz aylarında serin olan Kuzey Arupa ve İskandinavya turları ile gemi turları talep alıyor" dedi.

Ramazan bayramında yurtiçi talepler yoğunken, tur yetkililerine göre yurtdışına talep Kurban Bayram'nda artacak. Prontotour Satış ve Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, "Sadece yurtdışı tur paketleriyle Türkiye'den Ramazan Bayramı için yurtdışına gidecek kişi sayısının 25 bin kişi olacağını düşünüyorum. En çok tercih edilen ülkeler ise İtalya, Orta Avrupa, Balkanlar, İspanya, Benelüks ve vizesiz olması sebebiyle, Balkanlarda Belgrad ve Saraybosna ile Makedonya turları" dedi.

Emlak Jet Haber