Birikimlerini Arsada Değerlendirmek İsteyenlere Görülmemiş Fırsat! 44 İlde Arsa Satışları Başladı: Üstelik KDV’den Muaf Olacak

Arsa satışı yapmak isteyenlere gün doğdu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı satışa çıkardı. Arsalar açık artırma yoluyla KDV’den muaf olarak satışa sunulacak. Peki açık artırma arsa fiyatı ne kadar, peşinat tutarı vade sayısı nedir? Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açık artırma arsa satışı teminatı nereye yatırılacak?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, KDV’den muaf olmak üzere 44 ilde 622 muhtelif arsa satışı yapıyor. Arsalar, açıklanan tarihler arasında açık artırma yoluyla elden çıkarılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açık artırma arsa satışı ne zaman?

Farklı metrekarelerdeki iş ve konut alanları için uygun arsalar, 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan açık artırmayla satılacak. Arsalar, KDV’den muaf olarak satılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arsa satışı hangi illerde var?

Bakanlıkça satışa çıkarılan arsalar Aralarında İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin’in de yer aldığı illerde bulunuyor.

Açık artırma arsa satışında peşin tutarı ne kadar?

Kanuni faizin uygulanacağı satışlarda, tutarın yüzde 25’i peşin olacak, kalanı ise 24 ay vade yapılacak. Peşin ödeme ile arsa satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim uygulanacak. Söz konusu arsalara internet üzerinden de teklif verilebilecek.

Açık artırma arsa fiyatı ne kadar?

Birikimlerini değerlendirmek isteyenler altın ve borsayla beraber arsa alımına da büyük ilgi göstermeye başladı. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlere yakın arsalar yatırımcının ilgi odağında. Bununla beraber fiyatları da merak ediliyor. İstanbul’da ortalama 1 milyon 500 bin liradan başlayan arsa fiyatları Anadolu'daki şehirlerde 500 bin liradan başlayacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açık artırma arsa satışı teminatı nereye yatırılacak?

44 ilde satışa çıkan arsalarla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Bunun dışında 0212 608 15 00 ve 0312 410 76 75 numaralarında da ulaşılabilecek.  Açık artırma toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler katılım teminatı olarak toplantı öncesinde; Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş'in Halk Bankası Halkalı Şubesi IBAN (TR50 0001 2009 8780 0010 261491) numaralı TL hesabına katılım teminatı ödemesi gerekiyor.

0 Takipçi