Çeşme TOKİ Projesine bakanlıktan onay çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Çeşme'de TOKİ'nin 1153 konutluk projesini onayladı. Projeye ilişkin daha önce bilirkişi heyeti olumsuz rapor vermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Çeşme'nin Reisdere mevkiinde inşa etmeyi planladığı 1153 konutluk projesine onay verdi.  Çeşme Belediyesi'nin kat yüksekliği ve imar yoğunluğu gerekçeleriyle dava açtığı projenin yargı kararı beklenmeden olur alması tartışmalara neden oldu.

Mimarlar Odası'nın sözkonusu TOKİ projesi ile ilgili açtığı bir dava bulunuyor. Dava sürecinde mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti TOKİ konutlarının yapımına olanak sağlayan 1/25000 ölçekli Çeşme Çevre Düzeni Revizyon Planı değişikliğinin planlama esasları, şehircilik ilkeleri, plan tekniği, yürürlükteki imar mevzuatı hükümleri ve kamu yararına uygun olmadığını bildirdi.

Bilirkişi heyetinin olumsuz raporunun gerekçeleri arasında mevcut planlama kararlarına göre hektar başına 36 kişi olan nüfus yoğunluğunun TOKİ konutları ile birlikte 150 kişiye yükselmesinin bölge içindeki donatı alanlarının dengesini bozacak olması da yer aldı.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi