Çeşme’de minimum yazlık villa fiyatı 350.000 TL!

Termal-sağlık, sörf, kültür ve tarih turizmi açısından Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden birisi haline gelen Çeşme'de satılık yazlık villa fiyatları çok yükseldi. Şu anda 120 m2 satılık yazlık bir villanın fiyatı Çiftlikköy’de 350.000 TL’den, Alaçatı’da ise 750.000 TL’den başlıyor

[if gte mso 9]> 0 0 1 709 4046 ktütükt 33 9 4746 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

İzmir ve tatil denince ilk akla gelen destinasyonlardan biri olan Çeşme; termal-sağlık, sörf, kültür ve tarih turizmi açısından Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden birisi haline geldi. Son yıllarda ülke çapında yaz sezonunun gözde mekanlarından biri haline gelen Çeşme, otelleri, ikincil konutları, pansiyonları ile ziyaretçilerine tatil için çok çeşitli konaklama seçenekleri sunuyor. Koyları ve beldeleriyle ün yapan Çeşme, bu beldeleri arasında yer alan Alaçatı ile ise son dönemde tatil beldeleri arasında zirveye yükseldi. Termal-sağlık, sörf, kültür ve tarih turizmi açısından Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden birisi haline gelen Çeşme'de satılık yazlık villa fiyatları bu nedenle arttı.

Otoyol projesiyle İstanbul-Çeşme arası 3.5 saat

İzmir-İstanbul Otoyolu 5 yıl içinde tamamlandığında, İstanbul’dan Çeşme’ye 3.5 saatlik sürede ulaşılacak. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme’yi keşfedecek. İlçede uzun yıllardır gayrimenkul danışmanlık hizmeti veren Rezerve Best Emlak’ın Başkanı Gökhan Üge, Çeşme’nin bundan 10 yıl öncesine kadar İzmirli ailelerin yılın 2 ayı gittikleri ve yaz tatilini geçirdikleri daha orta ve küçük ölçekli gayrimenkullerden oluşan küçük bir ilçesi olduğunu hatırlattı. Üge, Çeşme’nin 2005 yılından itibaren İstanbul'a olan yakınlığı nedeniyle havayolu şirketlerinin fiyatları düşürüp sefer sayılarını arttırması ile en kısa sürede gelinen yer olma avantajını iyi kullandığını kaydetti.

Türkiye’nin İbiza’sı olma yolunda ilerliyor

Çeşme'yi diğer popüler olan tatil beldeleri arasındaki yerini yukarılara çıkaran faktörün ise Alaçatı olduğunu söyleyen Üge, “Alaçatı, Rumlardan kalma eski taş evler, arnavut kaldırımlı taş sokakları ve kendine özgü mimarisi ve sörf merkezleriyle tercih edilen tatil beldeleri arasına girdi. Fiyatlar 10 yıl içerisinde % 300 artış gösterdi. Çeşme artık bu tarihten itibaren Türkiye'nin İbiza'sı olma yolunda ilerliyor. Muhteşem denizi, birbirinden güzel koylarına kurulan eğlence merkezleri ve beach clublar, Türkiye'nin eğlenceyi seven kesimini kendine çekiyor. Bu ve bunun benzeri sebeplerden dolayı fiyatlar her geçen gün yukarıya doğru ivme kazanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sahilde rezidans ve lüks projeler artıyor

Eskiden Çeşme'de daha küçük yazlıklar yer alırken şimdi bunların yerini deniz kenarlarına yapılan rezidans tarzında otel ve konut karışımı lüks projelerin aldığını belirten Üge, “İçeri kısımlarda ise kendilerine özel havuzları bulunan büyük bahçeler içerisinde ikişer katlı villalardan oluşan lüks siteler yer alıyor. Çeşme'de uzun yıllardır bir çok başarılı projeye imza atmış modern ve çeşmeye özgü mimarisi ile çeşmeyle özleşmiş Mahir Vural inşaat, Berberoğlu İnşaat, Becergen İnşaat gibi firmaları yaptıkları villalar ile tanınıyor” diye konuştu.

Satılık yazlık villa Ilıca’da en az 1.000.000 TL’ye çıkabiliyor

Çeşme'de şu an uygun fiyatlı bir villa almak isteyenlerin Çiftlikköy tarafına bakmaları gerektiğini böyleyen Üge, şöyle devam etti: “Çiftlikköy’de 350.000 TL’den başlayan fiyatlarla, Reisdere tarafında 500.000 TL’den başlayan fiyatlarla, Alaçatı tarafında ise 750.000 TL’den başlayan fiyatlarla villa sahibi olabiliyorsunuz. Ilıca tarafında bu başlangıç fiyatı 1.000.000 TL’ye çıkabiliyor. Tabii ki bu fiyatlar ortalama 120 m2 villalar için geçerli.”

İçmeler ve Kekliktepe de gelişiyor

Alaçatı beldesi sunduğu farklı tatil alternatifleri, doğal ve tarihi özellikleri ile ayrı bir yerde konumlanırken, bölgedeki tercih edilen diğer bir ilçe ise, kent merkezine yakınlığı ve doğal özellikleri nedeniyle Urla olarak dikkati çekiyor. İkincil ve birincil konut olarak İçmeler ve Kekliktepe bölgelerinin öne çıktığı ilçede önemli firmaların konut projeleri yer alıyor.

Folkart’ın Çeşme projeleri satışa bu ay çıkarıldı

Çeşme’de minimum yazlık villa fiyatı 350.000 TL!

İzmir’de Bayraklı’da Folkart Towers başta olmak üzere karma konut projeleriyle bilinen bir firma olan Forkart Yapı, bu ay Çeşme’deki yeni projelerini satışa çıkardı. Şirketin ‘Folkart Blu’ ve ‘Folkart Hills’ projeleri 250 milyon TL’lik yatırım değeri taşıyor. Projeler 2017 yılı yaz başı bitirilecek. Folkart Blu ve Folkart Hills, Çeşme Fenerburnu ve Paşalimanı’nda hayata geçiriliyor. ‘Folkart Paşalimanı Çeşme’ projesini 2012 yılında tamamlayan şirketin bu yeni projeleri, denize sıfır konumda ve fiyatları 330 bin eurodan başlıyor.

Paşalimanı Koyu arkası Büyük Liman koyunda yer alan Folkart Blu Çeşme’de 1+1, 2+1, 3+1(1 adedi dubleks) ve 4+1(tümü dubleks) olarak 4 farklı tipte toplam 83 suit yer alacak. Projenin iskelesi, açık-kapalı yüzme havuzu ve termal havuzu yer alacak. Folkart Hills Çeşme ise Çeşme Marina karşısı Fenerburnu mevkiinde tasarlanıyor. İskele ve açık havuzları bulunacak projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde 70 daire inşa edilecek.

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi