Gayrimenkulde bu hafta güneş Dubai’den doğuyor

Gayrimenkul sektörü yeni haftaya Dubai’de giriyor. 50’ye yakın emlak muhabiri, 32 gayrimenkul şirketinin katıldığı Dubai Cityscape fuarı yeni haftanın ilk günlerinde sektörün önemli gündem maddesini oluşturuyor.

Türkiye’den birkaç yeni konut ve ofis projesi, ilk tanıtımını Dubai’de yapmayı tercih etmiş görünüyor. Kuzu Grup, Tekfen,  İş GYO-Nef ortaklığının projeleri şimdilik ilk tanıtılan projeler oldu.

İstanbullulara armağan bir resim

Haftanın kalan kısmındaki en renkli etkinliğe ise Tahincioğlu Gayrimenkul imza atacak. Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle fark oluşturan Tahincioğlu Gayrimenkul, ofis projesi Palladium Tower’ın kapılarını açması nedeniyle İngiliz dahi boyama sanatçısı Stephen Wiltshire’i İstanbul’da konuk ediyor.

İlk kez Türkiye’ye gelen İngiliz sanatçı, Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Kudüs, Londra, Singapur ve New York'un ardından şimdi de İstanbul'un resmini çizerek, İstanbullulara armağan edecek. Wiltshire’in özelliği, helikopterle yaptığı turlarda hafızasına kaydettiği görüntüleri olağanüstü bir çizim gücüyle resmetmesi… Bu renkli etkinlik 23 Eylül tarihinde Beşiktaş Point Otel’de gerçekleşecek.

Konya projesine Taksim’de tanıtım

Bak Yapı da Konya’daki projesini bu hafta basına tanıtacak. Şirket Prestij Park markasının yeni projesinde  650 konut üretecek.  2+1 ve 3+1 tipi dairelerin yer alacağı projenin tanıtımı 25 Eylül Çarşamba günü Taksim’de gerçekleşecek. Şirket daha önce İstanbul Esenyurt ve Bursa’da Prestij markalı projeleri gerçekleştirdi.

Türk basınında hak ettiği yeri bulamayan çevrecilik ve sürdürülebilirlik konusunda ise bu hafta iki ayrı etkinlik var. Yeşil İş 2014 etkinliği 23 Eylül ‘de Raffles Otel’de, Vivapolis İstanbul Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu Grand Hayat’ta aynı gün gerçekleşecek.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi