Günlük kiralamayı bildirmeyene ilk ceza: 10 bin TL

Günlük kiralamada bildirim Emniyet tarafından sıkı takipte. Muğla'nın Marmaris ilçesinde evini günübirlik kiraya verdiği internetten tespit edilen kişiye, bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle 10 bin 383 lira idari ceza verildi

Kiralayana anlık bildirim zorunluluğunun geldiği ‘günlük kiralık evler’i takip için Emniyet Teşkilatı takibi sonuç verdi ve ilk ceza geldi. Muğla 'nın Marmaris ilçesinde evini günübirlik kiraya verdiği internetten tespit edilen kişiye, bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle 10 bin 383 lira idari ceza verildi.

Tespit çalışmaları aralıksız sürüyor

Marmaris Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi Amirliği, Çıldır Mahallesi'nde A.B'nin, konutunu Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi'ne (GİYKİMBİL) dahil etmediğini tespit etti. Açıklamada, güvenlik zafiyeti yaratan günübirlik evlerle ilgili olarak, saatlik ve günlük gibi süre şartı aranmaksızın kazanç amacı güdülen kiralama faaliyetlerinin GİYKİMBİL sistemine bildirilmesinin zorunlu olduğu hatırlatılarak, günübirlik kiralamalarla ilgili tespit çalışmalarının aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Kanun ne getirmişti?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile günlük kiralık evlerde kalan kişilerin kimlik kayıtları kolluk kuvvetlerine bildirilecek ve kimlik bildirimlerini kolluk kuvvetlerine göndermeyen işletmelere ve kiracılara 5 bin TL ila 10 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. Bildirim yapılmamasının tekrarı halinde ise bu evler mühürlenebilecek. Bildirim konusunda sorumlu olacak emlakçı lar, her önüne gelene ev veremeyecek. Böylece piyasada emlakçılar nedeniyle doğan boşluk, ortadan kaldırılacak. Günlük evlerde tıpkı otellerdeki gibi kimlik bilgileri emlakçılara verilecek, onlar da güvenlik güçleriyle paylaşacak.

Emlakjet Haber