GYO birleşmesinde sıra TSKB ve İş GYO’da

GYO’lar yatırım yapacak yabancı fonların radarına girmek için portföy değerlerini yükseltme hedefi doğrultusunda yeni adımlar atıyor. Saf ve Akiş GYO’nun birleşmesinden sonra TSKB GYO tüm aktif ve pasif malvarlığını İş GYO’ya devrediyor

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği ( GYODER ) Başkanı Aziz Torun’un yatırım yapacak yabancı fonların radarına girmek için portföy değerlerini yükseltme hedefi doğrultusunda adımlar atılması gerektiği yönündeki açıklaması sektörde yankı buldu. Torun’un yabancıların yatırımda tercih ettiği GYO’lar ın portföy değer yüksekliği bakımından 10’u geçmediğini, Saf ve Akiş GYO’nun birleşmesinden sonra portföy değerlerinin yeni GYO birleşmeleri veya yeni gayrimenkullerin eklenmesi yoluyla büyüyebileceğini geçen ay gündeme getirmesinin ardından dün TSKB GYO ve İş GYO da yönetim kurullarının birleşmeyi onayladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu-KAP'a bildirdi.

TSKB'nin mal varlığı İŞ GYO'ya devrediliyor

İŞ GYO tarafından KAP’a yapılan açıklamada kira gelirlerinin artırılması ve portföyün çeşitlendirilmesine yönelik yatırım stratejileri doğrultusunda TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün halinde şirket tarafından devralınmasına karar verildiği belirtildi. Yapılan protokol ile azınlık yatırımcıların ayrılma haklarını kullanabilmesine olanak tanınırken, ayrılma bedellerinin de İş GYO yatırımcıları için hisse başı 1.4741 TL; TSKB GYO yatırımcıları için ise 0.6488 TL üzerinden hesaplanacağı kaydedildi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi