İstanbul’da ani su baskınına çözüm ‘sel bariyeri’

Ani sağanak yağışlar ve yanlış arazi kullanımı gibi nedenlerle yaşanabilen sellere karşı önceden alınacak güvenlik tedbirlerinden biri de ‘sel bariyeri’. Konut ve işyerleri ani su baskınlarına karşı önlem alınabilen sel bariyeri, emniyet ve savunma duvarı olarak büyük kayıpların yaşanmasını engelliyor

Konut ve işyerleri ani su baskınları na karşı sel bariyerleri ile önlem alabiliyor. Şiddetli yağışlara karşı geliştirilen sel bariyerleri; yüksek risk konumunda olan okullar, devlet daireleri, kamu kuruluşları ve özel konutlar başta olmak üzere can ve mal kayıplarına yol açan sel ve taşkın riskini büyük oranda önlüyor.

Sel ve taşkınları önlemek için ürettikleri sel bariyerleri ile ilgili bilgi veren Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, “Sel ve taşkınlar, Türkiye’de yaşadığımız doğal afetler içinde en büyük ekonomik kayıplara neden olan afetlerin başında geliyor. Ani sağanak yağışlar ve yanlış arazi kullanımı gibi nedenlerle yaşanabilen seller önceden alınacak güvenlik tedbirleriyle önlenebilir. Resmi ve sivil amaçlarla kullanılabilen sel bariyerleri, emniyet ve savunma duvarı olarak büyük kayıpların yaşanmasını engelliyor” dedi.

Ulusal güvenlikte de kullanılıyor

Sel bariyerleri ulusal güvenlik ürünleri içinde askeri tesisler için nöbet yerleri ve gözetleme noktalarında, askeriyeye bağlı kontrol noktaları ve arama bölgelerinde, stratejik öneme sahip yapıların korunmasında güvenle kullanılıyor. Sel bariyerlerinin dış çevresi isteğe bağlı olarak tel örgü ile çevrilerek güvenlik derecesi yükseltilebiliyor. Kolayca kurulup fonksiyonel şekilde konumlandırılan sel bariyerleri, en yüksek ve en düşük hava koşullarına uyum sağlayabiliyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi