Konutta asıl ivme Mayıs’ta yaşanacak

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, harç ve vergi indiriminin de desteğiyle Mayıs’ta sektörün asıl ivmesinin yakalanacağını kaydetti. Emlak Konut indiriminin olumlu olduğunu belirten Erilkun, Mart’ta da en az % 3 ciro artışı görüleceğini belirtti

Konut sektörü , satışların en yoğun olduğu bahar döneminde, Ramazan ayından hemen önce gelmesinin de etkisiyle Mayıs ayından umutlu. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, Emlak Konut GYO ’nun 9 Haziran’a kadar sürdüreceği ‘İkinci Bahar’ indirimi, damga vergisinin sıfırlanması ve tapu harçlarının binde 15’e düşürülmesiyle birlikte ele alındığında satışların Mayıs ayında asıl ivmeyi yakalamasının beklendiğini açıkladı. Erilkun, “Bu yılın Mart ayı satışları geçen yılın Mart satışlarına oranla, bu yeni uygulamaların da etkisiyle en az % 3 artış gösterecektir. Asıl büyük ivme ise Mayıs 2017 döneminde yakalanacaktır” diye konuştu.

İkinci Bahar kampanyası 9 Haziran’a kadar sürüyor

Emlak Konut’un İkinci Bahar kampanyası kapsamında daha önce kurumun proje lerinden daire almış ve borç ödeyen alıcılar, taksitlerini kısmen de olsa vadesinden önce öderlerse farklı oranlarda indirim kazanıyor. Uygulamaya göre kalan taksitlerinin tamamını kapatacak olan müşterilere % 20, % 75’ini kapatacak olan müşterilere % 15, % 50’sini kapatacak olan müşterilere % 10, % 25’ini kapatacak olan müşterilere ise % 5 oranında indirim yapılıyor. 9 Haziran 2017 tarihinde sona erecek kampanyanın avantajlarından faydalanmak isteyenler konut alımını 1 Şubat 2017 tarihinden önce gerçekleştirmiş olması gerekiyor.

Tasarruf sağlanması projelerde hareket yarattı

Erilkun, bu kampanyada şu an kalan taksitlerde % 20’ye varan indirimle yastık altı olarak tabir edilen birikmiş finansmanın yine gayrimenkul sektörüne akacağına dikkat çekti. Kampanyanın yeni başlamasına rağmen özellikle Kanal İstanbul güzergahında yer alan Unikonut, Bahçekent gibi projelerde şimdiden yoğun bir hareketliliğe neden olduğunu söylediğini ifade eden Erilkun, şöyle devam etti: “Projelerde 200.000 TL taksit borcu olan kişi 160.000 TL ödeyerek 40.000 TL tasarruf sağlamış oluyor. Bu da insanları bu bedeli yeni bir yatırımın peşinatı olarak vermeye yöneltiyor. Elbette bu likit akışı Emlak Konut ve beraberindeki proje üreticilerinin yepyeni konseptlerle örülmüş birbirinden cazip yeni proje üretimlerinin yolunu açacaktır.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi