Tüp Tünel Tartışmaları Bitmiyor

Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın Göztepe ile Kazlıçeşme arasını 15 dakikaya indirecek projenin durdurulması ile ilgili olarak açtığı davayı 'böyle bir proje de, ihale de yok' savunmasıyla Ulaştırma Bakanlığı tarafından reddedildiği iddia ediliyor.

İddialara göre İnşaat Mühendisleri Odası projenin sahil yolundaki trafiği daha da artıracağı gerekçesiyle bundan 1.5 sene önce dava açarak projenin durdurulmasını istedi. 2008 yılında açtıkları davanın Ulaştırma Bakanlığı tarafından öyle bir proje olmadığı gerekçesiyle reddedildiğini dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, "Haziran 2008'de Ulaştırma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan ihale sonuçlarını gördükten sonra dava açtık. Ancak bakanlık mahkemeye 'böyle bir ihale ve sözleşme yok' dedi ve mahkeme de davayı reddetti. Olayın ardından bakanlık internet sitesindeki duyuruyu kaldırdı. Biz de bir üst mahkemeye itiraz ettik ve bu davanın yanı sıra yalan beyanda bulunmadan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme hala devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Konuşmasında Marmaray'a değil, tüp tünel projesine karşı olduklarını dile getiren Gökçe, "Tek yönde 70 bin araç geçmesi planlanıyor. Sahil yolunda zaten belli bir trafik sıkıntısı var. O bölgenin trafiği de iyice problemli bir hale gelecek. Proje istenen sayıda araç geçmemesi durumunda 25 sene sübvanse edilecek. Bu da İstanbul'a yük getirecek. Eğer bir şey yapılması gerekiyorsa o da ikinci bir demiryolu projesi olmalı"  dedi.

0 Takipçi