Varlık Fonu’na devreden arsalarda satış yok

Türkiye Varlık Fonu’na (TVK) devredilen 2 milyon metrekarelik 46 Hazine taşınmazının üzerinde Hilton ve Rixos gibi Türkiye’nin önemli tesislerin yer aldığı arsalar var. Artık oteller kiralarını fona ödeyecek, arsalar ise satışa çıkarılmayacak

Hükümetin Türkiye Varlık Fonu’na (TVK) devrettiği yaklaşık 2 milyon metrekare büyüklüğündeki 46 Hazine taşınmazının çoğu 49 yıllığına turizm tesisi yapılması için özel sektöre kiralanan Antalya, Aydın, İzmir, Muğla ve Isparta’daki araziler oluşturdu. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın verdiği bilgiye göre, bu arsalar zaten 49 yıllığına kiralandığı için satılması söz konusu değil. Sadece kira gelirlerini fon toplayacak. Tesis sahipleri açısından değişen bir durum olmayacak.

Florya’daki Kaşıbeyaz arazisi de var

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilen yaklaşık 2 milyon metrekare büyükle sahip taşınmazların arasında Antalya, Kuşadası, Bodrum gibi tatil beldelerinde bulunan Hilton, Rixos, Limak, Fame gibi Türkiye’nin en değerli otel ve tatil köylerinin yer aldığı arsalar var. Bu oteller artık kiralarını Hazine yerine fona ödeyecek. İstanbul’da ise fona devredilen tek yer ise Florya’da Kaşıbeyaz restoranının bulunduğu arazi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre söz konusu araziler tapuda arsa, tarla, tabakhane, zeytin ağaçları olan tarla, fundalık olarak görülüyor.

Emlakjet Haber