Yatak odası dekorasyonunda nelere dikkat etmeliyiz?

Yatak odası birçok evin sadece uyumak için kullanılan bölümü olması dışında, giysilerimizin ve evimizdeki az kullandığımız ya da kullanmadığımız eşyaların toparlandığı bir saklama odası gibidir.

Gönül ister ki, sadece rahat bir uyku çekebileceğimiz yatak odamız dışında saklama odası olarak kullanabileceğimiz başka odaları da olan ferah evlerde yaşayabilelim. Ancak böyle imkana sahip olmayan evler için de en pratik çözüm bazalı yataklar ve iç kullanımı detaylı gardroplar.

Gençlerin yatak odası takımı seçimlerinde daha çok tasarım ön plana çıkıyor. Ancak asıl önemli konu, dış tasarımdan çok iç tasarım. İç tasarımda dikkat etmeniz gereken şey, alışkanlıklarınız ve ihtiyaçlarınız olmalıdır. Asma ya da katlama alışkanlığınıza göre gardrop iç tasarımında çekmece raf ve askı bölümlerinin sıklıkları arttırılabilir. Kimi bol askı, kimisi de raf ve çekmecelerin çok olmasını tercih eder.

Gardroplarınızın içinde ve üstünde kullanacağınız kutular da eşyalarınızın dağınık görünmesini engelleyerek, yer kazanmanızı ve odanızın daha şık olmasını sağlar.

Eşya bakmaya gitmeden önce mutlaka odanızın ölçüsünü alın. Şifonyer kullanışlı mı değil mi inceleyin. Şifonyerin toparlayıcılığı çok önemlidir. Eşyalarınız geldiğinde odada dolaşabileceğiniz alana ve eşyalarınızın kapaklarının rahat açılabilir olduğuna dikkat edin. Sadece beğenmiş olduğunuz bir takımı odanıza sıkıştırmaya kalkmayın. Aksi halde asla mağazadaki kadar beğenmeyeceksiniz.

Yatak odası takımlarının en çok yer kaplayan ana parçası olan gardrop ölçüleri standart olmakla birlikte diğer parçalarda evinizin ölçülerine uygun tasarruflar yapabilmeniz daha kolaydır. Yatak odasının karyola, şifonyer, komidin ölçülerine dikkat edersek hem istediğimizi yakalamış oluruz. Hem de odamıza  rahatlıkla yerleşebiliriz. Çünkü takımın küçük parçalarını tek tek satın alma imkanı her zaman mümkün.

Bazalı yatakların içlerinin vakumlu torbalar kullanılarak düzenlenmesi de büyük ölçüde yer kazandıracak yöntemlerdendir.

Başucu kitabınız gibi kitap seçimlerinizi yapacağınız kitaplık, çamaşırlık ve ayakkabı kutuları gibi şeyleri salon ve evin başka bölümlerinde değerlendirin.

Işık geçirmeyen kalın ve koyu renk perdeler yatak odanızda dinlenebilmeniz için en önemli dekoratif unsurlardandır.

Evinizin bütün odalarında olduğu gibi tercihiniz açık renklerden yana olursa, yatak odanız daha geniş ve ferah görünecektir. En son olarak da eşyalarınızın, odanızın pencere ve balkon kapısının açılmasını engelleyecek ölçülerde olmamasına dikkat etmelisiniz ki, Işığı bol olan iyi havalanmış bir yatak odasında uyuyabilesiniz.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi