Yeni evli çiftlerin tercihi metro ile Maltepe

Maltepe, gerek Pendik ve devamında Gebze’ye kadar olan lokasyonda gerekse Kadıköy merkeze doğru olan lokasyondaki taleplerin kesişim noktasında. Minimum metrekare satış fiyatının 3.450 TL olduğu ilçe, E-5 hattında metro, Bağdat Caddesi’nde diğer toplu ulaşım imkanları, sahilde ise deniz yolu bağlantıları ile yeni evli çiftlerin ilk tercihi...

[if gte mso 9]> 0 0 1 973 5549 ktütükt 46 13 6509 14.0 96 800x600 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

[if gte mso 9]> 0 0 1 973 5549 ktütükt 46 13 6509 14.0 96 800x600 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Maltepe , bugün gerek Pendik ve devamında Gebze’ye kadar olan lokasyonda gerekse Kadıköy merkeze doğru olan lokasyondaki taleplerin kesişim noktası durumunda olmasıyla Anadolu yakasının en önemli yerleşim noktalarından biri oldu. Kuzeyinde proje üretimine elverişli arsa ve arazilerin yer aldığı ilçe, sahil ve üst bandında kentsel dönüşümün çok verimli şekilde gerçekleştirilebileceği az katlı binalar bulunması ve bölgede metro başta olmak üzere her tür ulaşım imkanının bulunması nedeniyle de son yıllarda önemli ölçüde gelişti. Metrekare satış fiyatının en az 3.450 TL olduğu ilçe, E-5 hattında metro, Bağdat Caddesi lokasyonunda diğer toplu ulaşım imkanları, sahilde ise deniz yolu bağlantıları ile özellikle yeni evli çiftlerin ilk tercihi durumunda...

Kiralık daire bulmak güçleşti

İlçede sahibinden satılık dairelerin ve kiralık dairelerin değerlerinde sürekli artış yaşandığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bölgedeki yoğun talepten ötürü kiralık daire bulmanın bir hayli güç olduğunu belirtti. Erilkun, “Talebin arzın çok gerisinde kalmasından ötürü kiralıklarda metrekare birim fiyatları 16 TL’ye kadar çıkmış durumda. Bu talebin bir başka önemli nedeni de bölgede sahil ile E-5 ve üst bant arasındaki mesafenin yaklaşık 7 dakika gibi kısa bir sürede alınabilmesi” diye konuştu.

Dönüşüme uygun olmasıyla müteahhitlerin gözdesi

Bölgenin şu andaki probleminin E-5 ve üst bantında Dumankaya başta olmak üzere pek çok üretici firmanın projelerini konumlandırmış olmasıyla yeni proje için alan bulma sıkıntısı olduğunu dile getiren Erilkun, “Bu nedenle kat karşılığı anlaşmalarında yüzde 50’lere varan oranlar görülmektedir. Öte yandan dönüşüme uygun binaların olması nedeniyle Maltepe müteahhitler için son derece cazip bir bölgedir. Bu denli yoğun proje üretimi gerçekleştiği için Maltepe ticari projeler anlamında da hızlı bir seyir izlemekte, özellikle E-5 bandı Lapis Han, Adam Ofis gibi büyük ve nitelikli ticari projelere ev sahipliği yapmaktadır” diye konuştu.

Okulların açılışıyla fiyatlar yükselecek

Gelecek dönemde, özellikle Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren konut fiyatlarında % 20’lere varan bir artış yaşanacağını belirten Erilkun, okulların açılmasından önce başlayacak olan sirkülasyonun sektörün en verimli olduğu sonbahar döneminde satışları tetikleyeceğini, aynı oranda fiyat artışını beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.

Rönesans Maltepe’de karma proje inşa ediyor

Yeni evli çiftlerin tercihi metro ile Maltepe

Rönesans Gayrimenkul Maltepe’de İller Bankası arsası üzerinde karma bir projeye başladı. 41 bin 725 metrekare alan üzerinde yükselen Rönesans Maltepe İller Bankası projesinde konut, alışveriş merkezi  ve ofis birimleri yer alıyor. 220 konut ve 280 ofisten oluşan toplam 500 birimlik Rönesans Maltepe projesinde 5 katlı bir de AVM yer alıyor. Projenin sosyal olanakları arasında sauna, güvenlik, otopark, yüzme havuzu, fitness salonu, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanları yer alıyor. Projede teslimlerin ise Mart 2017’de yapılması  planlanıyor.

Adam Kule’de % 1 KDV avantajı var

Yeni evli çiftlerin tercihi metro ile Maltepe_1

Rezidans, home ofisi ve sosyal yaşam alanlarından oluşan Adam Kule projesi, 3 bin metrekare arsa alanı üzerinde 27 katlı tek blok halinde yükseliyor. Projenin girişle beraber ilk 8 katı home office, diğer 19 katı rezidans dairelerden oluşuyor. Toplam 342 adet üniteden meydana gelen Adam Kule projesinde 88 adet home office, 254 adet rezidans daire yer alıyor. Projede yer alan tüm birimler 1+0 ve 1+1 tipinde dizayn edildi. Modüler sistemle birleştirme imkanı bulunan Adam Kule'de daire ve home ofislerin alanları 46 metrekare ile 144 metrekare arasında değişiyor. Yüzde 1 KDV avantajı bulunan Adam Kule projesinde teslimlerin 2017 yılının sonunda yapılması planlanıyor. Proje, Tem Bağlantı Yolu, sahil yolu, E-5 karayolu, Yüksek İstinaf Mahkemesi, Kartal Adliyesi, Maltepe Sahil Dolgu Alanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın mesafede konumlanıyor.

Ritim İstanbul’da 120 ay sabit taksit imkanı var

Yeni evli çiftlerin tercihi metro ile Maltepe_2

Ulaşım çeşitliliği ve kolaylığı ile dikkat çeken Ritim İstanbul Projesi; E-5 (D 100) karayolunun hemen yanı başında yer almakta olup, TEM Otoyolu, Anadolu Otoyolu, Sahil Yolu, Bağdat Cad., minibüs cad. gibi ana ulaşım arterlerine 10 dk.’lık mesafe yakınlığında. Bunların yanı sıra çeşitli toplu taşıma imkanlarına da yakın mesafede olan Ritim İstanbul’da 863 adet rezidans konut, 250 adet home ofis, 114 adet ticari ofis ve 146 adet mağaza ile toplamda 1373 adet bağımsız alan yer alıyor. 120 ay sabit taksit imkanı sunulan projede 53 metrekare homeofis, 101 metrekare 2+1, 138 metrekare 3+1, 172 metrekare 3.5+1, 222 metrekare 4+1 dubleks dairelerin fiyatları 457 bin TL ile 1.195 bin TL arasında değişiyor. Rezidans, sağlık, organizasyon, seyahat hizmetleri sunulan projede resepsiyonda karşılamadan ev temizliğine pek çok destek veriliyor.

Dedem Konak Evleri son çeyrekte satışa çıkacak

İstanbul Maltepe ’de ENA Gayrimenkul imzası ile 3 blok 178 daireden oluşan projenin Eylül sonrasında satışa çıkarılması planlanıyor. 3 bin 600 metrekarelik arsada 178 daireden meydana gelen Dedem Konak Maltepe projesinde büyüklükleri 50 ile 180 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin fiyatlarının 250 bin TL’den başlaması bekleniyor. E-5 yolu ve Maltepe Metro durağına 600 metre mesafede yükselecek Dedem Konak Maltepe’nin inşaatına ise 2017’de başlanıp proje 30 ay gibi bir sürede teslim edilecek. 50 ayrı daire tipinin bulunduğu ve bir kentsel dönüşüm projesi olan Dedem Konak Maltepe evlerinde güvenlik, otopark, yüzme havuzu, fitness center gibi sosyal donatılar yer alacak. Proje Süreyyapaşa Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yakın bir konumda yer alacak.

Tahincioğlu da Maltepe’ye giriyor

Tahincioğlu Gayrimenkul, Emlak Konut GYO'nun Maltepe Küçükyalı'da yer alan 114 bin 239 metrekarelik arsasının ihalesini, 1 milyar 527 milyon TL’lik en yüksek teklifle kazandı . Tahincioğlu, arsa satışı karşılığı toplam gelir olarak 3 milyar 626 milyon TL ve bu rakamın yüzde 42'sine tekabül eden 1 milyar 527 milyon TL’yi arsa payı olarak vermeyi taahhüt etti. Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Küçükyalı İnşaat ve Kozken İnşaat konsorsiyumunun kazandığı Emlak Konut Maltepe Küçükyalı ihalesine yönelik Tahincioğlu’ndan yapılan açıklamada; “İhale kapsamında bulunan arsalardan 3'ü ticaret-konut alanı, diğerleri ise ilkokul, ibadethane, meydan ve park olarak yapılandırılacak. 7 arsanın toplam arsa alanı 114 bin 239 metrekare. Tahincioğlu olarak bu bölgede projemizi Maltepe Küçükyalı’ya yakışır bir şekilde hayata geçireceğiz” denildi.

Emlakjet Haber

EndFragment EndFragment

0 Takipçi